Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

RIBOCA3 tiek pārcelta uz 2023. gadu

Reaģējot uz reģionā notiekošo karu, trešā Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle (RIBOCA3) pārcelta uz 2023. gada vasaru. Iepriekš Renē Bloka kūrēto izstādi Cieņas vingrinājumi bija plānots atvērt šī gada 15. jūlijā, informēja biennāles pārstāve Krista Luīze Priedīte.

"Kamēr Ukrainā tiek pastrādāti neiedomājami noziegumi, mēs nevaram strādāt pie izstādes, kas bija iecerēta kā cieņas un kopības sajūtas caurvīts cildinājums mākslai un māksliniekiem. Mēs stingri nosodām Krievijas iebrukumu Ukrainā un esam vienoti ar ikvienu, kurš aicina nekavējoties kara darbību izbeigt," raksta Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles komanda.

"Mūsu pienākums un atbildība kā laikmetīgai mākslas institūcijai ir nodrošināt platformu mākslinieku un sabiedrības mijiedarbībai, diskusijām un refleksijai par realitāti. Tādēļ kopā ar māksliniekiem, citām starptautiskām mākslas un kultūras institūcijām, kuratoriem un citiem mākslas pasaules profesionāļiem vēlamies rosināt atklātu diskusiju par mākslas industrijas lomu plašākā kontekstā, aicinot runāt par biennāļu formāta nozīmi, jo to uzdevums arvien ir ietekmēt un iesaistīt sabiedrību – arī kara un konfliktu laikā. Kāda platforma māksliniekiem, kuratoriem un sabiedrībai šobrīd ir patiesi nepieciešama? 

No visas sirds jūtam līdzi visiem, kuri cieš šajā karā, un izsakām savu visdziļāko cieņu katram, kurš neklusē un sniedz savu palīdzību tiem, kuriem tā šobrīd visvairāk nepieciešama. Tā ir neiedomājama traģēdija, kurā vienaldzīgs nedrīkst palikt neviens," teikts paziņojumā.

Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle (RIBOCA) ir 2016. gadā dibināta starptautiska biennāle ar Eiropas fokusu un spēcīgu reģionālo profilu. Rīgas un Baltijas valstu bagātīgā vēsture ļauj biennālei izcelt plašāku reģionu un rada iespējas māksliniekiem uzsākt dialogu ar pilsētas un tās ģeogrāfiskās apkārtnes kultūrvēsturisko un sociāli politisko kontekstu.

RIBOCA sevi uzskata par nozīmīgu vietu mākslas eksperimentu un zināšanu radīšanai, vietējo un reģionālo dalībnieku un institūciju sadarbības un mijiedarbības aktivizētāju un pašreizējo sociālo, politisko un ekonomisko problēmu barometru, kas atspoguļojas mākslas praksēs.

 

 

 

 


Seko līdzi aktuālajam arī notikumam veltītajā Diena.lv sadaļā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja