Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Porcelāna muzeja skatlogos skatāma izstāde Asimetriskas kustības un Elīnas Titānes mākslas darbi

Līdz 7. februārim Rīgas Porcelāna muzeja skatlogos var apskatīt porcelāna mākslas darbus – Elīnas Titānes darbu ekspozīciju Piedzīvojums un 33 autoru darbus no 14. starptautiskās mazo formu porcelāna izstādes Asimetriskas kustības, informēja muzeja pārstāvji.

Starptautisko mazo formu porcelāna izstāžu tradīcija Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Porcelāna muzejā aizsākās 2006. gadā. 

Šogad, reaģējot uz pretrunīgajām norisēm pasaulē, izstādei tika izvēlēta tēma Asimetriskas kustības. Asimetrija kā koncepts ietver sevī ne vien pretmetu, bet ir arī sava veida skaistuma pamats, jo dabā taisnas līnijas nepastāv un katrai lietai ir unikāla forma. Dalībai izstādē konkursa kārtībā tika izvēlēti 33 autoru darbi no šādām valstīm: Anglijas, Brazīlijas, Bulgārijas, Čehijas, Čīles, Dānijas, Igaunijas, Japānas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes, Polijas, Spānijas, Turcijas un Vācijas. Izstāde Rīgas Porcelāna muzeja mainīgās ekspozīcijas telpā bija apskatāma no 2020. gada 27. novembra līdz 20. decembrim. Šobrīd, kad muzejs apmeklētājiem ir slēgts, izstādes jaunā ekspozīcija ir iekārtota muzeja radošās darbnīcas skatlogos, kur tā apskatāma ikvienam interesentam un Konventa sētas apmeklētājam.

Savukārt skatlogos pie muzeja ieejas skatāma mākslinieces Elīnas Titānes darbu ekspozīcija Piedzīvojums. Darbi veidoti pēdējā gada laikā, un darba procesā māksliniece kombinējusi jau sev zināmus materiāltehniskos paņēmienus ar dažādiem jauniem, eksperimentāliem, apvienojot materiāla īpašības ar intuitīvas apjausmas tēliem. Elīna Titāne ir lokāli un starptautiski atpazīstama māksliniece. Autores rokrakstā iezīmējas abstraktas, biomorfas struktūras realizētas dažādos keramikas materiālos. Elīna Titāne ir viena no žūrijas pārstāvēm 14. starptautiskajai mazo formu porcelāna izstādei Asimetriskas kustības.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja