Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Šonedēļ Cēsu mākslas festivālā - Radio koris, Nacionālais teātris un Viskonti filmas

Šīs nedēļas laikā mākslas festivāls Cēsis 2012 piedāvā apmeklēt pēdējo divu gadu trīs labākās Latvijas Nacionālā teātra izrādes, Latvijas Radio kora koncertu un divas lieliskas itāļu filmas, pastāstīja festivāla sabiedrisko attiecību vadītāja Mairita Brice.Cēsu Svētā Jāņa baznīcā 12. augustā plkst.

20 notiks Latvijas Radio kora koncerts No Baha līdz Tibetai (mainīts koncerta laiks; iegādātās biļetes ir derīgas vai tās var nodot Biļešu paradīzes kasēs). Šis pasaulslavenā Latvijas Radio kora a cappella koncerts diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā ieskandinās sestos Starptautiskos jauno komponistu meistarkursus, kas šogad notiek Cēsīs. Koncertā Latvijas Radio koris izpildīs laikmetīgās mūzikas repertuāra zelta izlasi - skanēs norvēģu kormūzikas vecmeistara Knūta Nīsteta variācija par Johana Sebastiāna Baha korāli Nāc, saldā nāve skaņdarbā Immortal Bach. Cēsīs skanēs arī norvēģa Lases Tūresena un igauņa Toivi Tuleva radītie virsskaņu opusi. Radio kora programmu papildinās arī zviedru mūsdienu meistara Andersa Hilborga iespaidīgā bezvārdu kompozīcija Mouyayoum, Santas Ratnieces skaņdarbs chu dal, Pētera Vaska dramatiskā balāde Zīles ziņa ar Ulda Bērziņa dzejvārdiem un savulaik revolucionārā simtgadnieka Džona Keidža hipnotiskais opuss Four 2.Šīs nedēļas nogale Cēsīs paies Latvijas Nacionālā teātra zīmē. Latvijas Nacionālais teātris Cēsīs viesojas pirmo reizi. Festivāla teātra programmas pamats ir Latvijas Nacionālā teātra trīs labākās divu pēdējo gadu izrādes.10. augustā plkst. 20 Cēsu 2. pamatskolas zālē varēs skatīt izrādi Lūgšana resnajai tantei, kas ieguvusi Spēlmaņu nakts balvu kā labākā 2010./2011. gada sezonas dramatiskā teātra izrāde un Pēteris Krilovs kā labākais 2010./2011. gada sezonas režisors. Izrāde ir par to, kā brālis un māsa – jaunākie no septiņiem Glāsu ģimenes brīnumbērniem – mēģina atklāt Dievu tur, kur citi to neredz un nemeklē.11. augustā plkst. 20 Cēsu sporta kompleksa festivāla zālē varēs novērtēt Nikolaja Gogoļa Mirušās dvēseles, kas ieguvusi Spēlmaņu nakts balvu kā labākā 2009./2010. gada sezonas dramatiskā teātra izrāde un Kirils Serebreņņikovs kā labākais 2009./2010. gada sezonas teātra kostīmu mākslinieks. Iestudējums ir pēdējās desmitgades slavenākā krievu režisora Kirila Serebreņņikova veiksmīgā debija Latvijā teātrī.12. augustā plkst. 16 (papildizrāde) un plkst. 20 Cēsu izstāžu namā festivāls piedāvā šīs sezonas Nacionālā teātra jauniestudējumu Tenesija Viljamsa Pērnvasar negaidot, kas ir reālistiski saistošs stāsts, kurā dzejnieks Sebastians Vineibls ir galvenā persona vairāku cilvēku dzīvē vēl gadu pēc savas negaidītās nāves. Šī izrāde jau ieguvusi divas 2011./2012. gada sezonas Spēlmaņu nakts nominācijas - Lāsma Kugrēna izvirzīta nominācijai Gada aktrise otrā plāna lomā, savukārt, Inese Pudža izvirzīta nominācijai Gada jaunā skatuves māksliniece.

Cēsu mākslas festivālā tupinās arī kino programma Valentīnas Freimanes itāļu kino klasikas izlase. Šonedēļ ir iespēja noskatīties režisora Lukīno Viskonti filmas - 7. augustā plkst. 22 filmu Zeme dreb, bet 9. augustā plkst. 22 filmu Visskaistākā. Lietus gadījumā filmas tiks izrādītas Cēsu izstāžu namā. Filmas tiks demonstrētas itāļu valodā, ar latviešu tulkojumu un angļu subtitriem.

Biļetes uz Cēsu mākslas festivāla notikumiem iespējams iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs, Cēsu Kultūras un informācijas centrā un festivāla laikā arī pasākumu norises vietās. Plašāka informācija: www.cesufestivals.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja