Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Gorā izskanēs koncertcikla Atmosfēras trešais koncerts

Latgales vēstniecībā Gors 10. septembrī plkst. 18.00 izskanēs koncertcikla Atmosfēras rudens koncerts, kad uz skatuves kāps ASV dziedātājs, multiinstrumentālists Sems Amidons (Sam Amidon) un trio, informēja Latgales vēstniecības Gors mārketinga speciāliste Laura Malinovska.

Pirms koncerta, plkst. 13.00, mākslinieks Sems Amidons  meistarklasē dalīsies radošajā pieredzē ar ikvienu interesentu. Koncertcikla mākslinieciskais vadītājs un iedvesmotājs ir komponists, pianists un džeza mūziķis Edgars Cīrulis.

Sems Amidons ir dziedātājs un multiinstrumentālists (bandžo, ģitāra, vijole) no Vērmontas. Viņš ir izdevis septiņus atzinīgi novērtētus soloalbumus. Sems Amidons ir uzstājies kā viesmākslinieks kopā ar tādiem mūziķiem kā Bon Iver, Emmylou Harris, Tune-Yards, John Prine, Jason Moran, un viņa sievu Beth Orton. Tāpat viņš ir uzstājies starptautiski kā solists, uzstājoties ar tādiem ansambļiem kā Kronos Quartet, Austrālijas kamerorķestris un Britten Sinfonia.

Meistarklasē Sems interesentus iepazīstinās ar tradicionālās mūzikas un improvizācijas kombinēšanas iespējām, kā arī apskatīs vijoles, bandžo un akustiskās ģitāras spēles tehnikas. Meistarklases mērķauditorija ir mūzikas skolu, vidusskolu audzēkņi, kā arī jebkurš cits folka, blūza un improvizācijas interesents.

Informācija par pieteikšanos: www.latgalesgors.lv.

Koncertu sērijas Atmosfēras vadmotīvs – kā nesteidzināt laiku, justies labi šeit un tagad, kā "palēlināties". Četru gadalaiku garumā izvērstajā koncertciklā klausītājus ar savu Atmosfēru būtību iepazīstinās četri mākslinieki: 30. aprīlī norisinājās vācu pianista un komponista Pablo Held koncerts, 20. augustā uz vasaras koncertu klausītājus pulcēja Līva Dumpe, 10. septembrī koncertēs amerikāņu vokālists, komponists un ģitārists Sems Amidons, taču kā koncertcikla noslēdzošā māksliniece, 2023. gada sākumā uz Gors skatuves uzstāsies meksikāņu vokāliste, komponiste, dzejniece Fuensanta Mendez.

Kā pauž koncertu cikla kurators Edgars Cīrulis: "Šis koncertu cikls klausītājiem neteiks priekšā, ko būtu jādomā. Mūzika telpu nodalīs no tā, kas notiek apkārt, radīs drošu vidi, kad var aizvērt acis un justies pilnībā klātesošs, aicināts, iekļauts, ieintriģēts. Šī cikla mērķis ir vide, kur klausītāja klātesamība veido mijiedarbību ar telpu, atmosfēru, mūziķi un citiem klausītājiem."

Biļetes uz koncertu ciklu Atmosfēras iespējams iegādāties Gors un Biļešu paradīzes kasēs un biļešu sistēmās internetā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja