Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lielajā dzintarā Vestards Šimkus un Darja Smirnova atskaņos Vaska un Vivaldi Gadalaikus

Koncertzālē Lielais dzintars 28. martā plkst. 19 notiks multimediāls koncertšovs Gadalaiki, kurā pianista Vestarda Šimkus un vijolnieces Darjas Smirnovas izpildījumā varēs dzirdēt Antonio Vivaldi un Pētera Vaska radīto mūziku, ko saista nosaukums Gadalaiki, informēja pasākuma pārstāve Liena Dāvida.

Pasākuma pirmajā daļā pianists Vestards Šimkus klausītājus priecēs ar Pētera Vaska klavierdarbu ciklu Gadalaiki, ko komponists radījis vairāku gadu garumā. 1980. gadā tas sākās ar Balto ainavu – tā laika Baltijas komponistu minimālisma garā radītu meditāciju, kurā izmantotas tikai dažas skaņas.  1981. gadā tika radīts jau krietni izvērstāks, dramatiski aktīvs skaņdarbs Rudens klaviermūzika, savukārt 1995. gadā tam sekoja dabas skaņu ainava Pavasara klaviermūzika, bet darbu ar nosaukumu Vasara Vasks uzrakstīja 2009. gadā. Pētera Vaska klasiskās mūzikas skaņdarbus papildinās Mārtiņa Feldmaņa gaismu šovs, 

Koncerta otrajā daļā skanēs viens no ievērojamākajiem un pazīstamākajiem Antonio Vivaldi skaņdarbiem – četru vijoļkoncertu cikls Pavasaris, Vasara, Ziema un Rudens. Kopā ar Liepājas kamerorķestri to atskaņos viena no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra spožākajām vijolniecēm Darja Smirnova. Antonio Vivaldi vijoļkoncertu cikls Gadalaiki ir  viens no populārākajiem klasiskās mūzikas opusiem, kas piedzīvojis neskaitāmus ieskaņojumus un interpretācijas visā pasaulē. Komponējot šo vēlāk tik slaveno mūziku, Vivaldi sirsnīgi izpriecājies, zīmējot dabas un sadzīves ainas, un partitūrā ierakstot arī vārdisku to atšifrējumu. Koncertā otrajā daļā būs redzamas videoprojekcijas, ko katrs savam gadalaikam radīs Artis Dzērve, Ineta Sipunova, Viktors Keino un Mīnus Astoņi (Andris Vētra).

Biļetes pieejamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.
 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja