Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Positivus programmu papildina The Kooks, Daughter un citi

Šī gada Positivus festivālā uzstāsies The Kooks, Daughter, of Montreal un Birth Of Joy, papildinot programmu līdzās iepriekš izziņotajiem Kraftwerk, Bastille, Laura Mvula, The 1975 un Kid Karate, informēja Positivus pārstāve Linda Igolniece.

Britu grupa The Kooks, kas šogad plāno laist klajā jaunu ierakstu, ir bijusi ilgi gaidīta Positivus festivālā. Kopš 2012. gada viņi atturējušies no spēlēšanas festivālos. Aizraujošais, enerģiskais un melodiskais The Kooks debijas albums Inside In/ Inside Out uzskatāms par vienu no jaunās tūkstošgades indie mūzikas pērlēm. Ar savu otro un trešo albumu – Konk (2008) un Junk of Heart (2011) The Kooks viennozīmīgi nostiprināja savu indie poproka smagsvara grupas statusu. Grupas slavas kontā jau ir divi Top 5 albumi, kā arī virkne Top 40 singlu.

Par Daughter panākumiem liecina tās līgums ar ierakstu kompāniju 4AD, kuras paspārnē ir tādas grupas kā The National, Grimes, Bon Iver, Camera Obscura u.c. Viņu mierīgā mūzika un samtainais sievietes vokāls izmantots  vairāku ASV seriālu, piemēram, Grejas anatomija (Grey’s Anatomy) skaņu celiņiem, kā arī daudzos BBC seriālos. Grupas dziesma Youth tika izmantota Tour de France reklāmas klipam. Daughter uzstāšanās pagājušā gada Glastonberijas festivālā uz John Peel skatuves tika nosaukta par vienu no 2013. gada spilgtākajiem Glastonberijas koncertiem.

of Montreal solists Kevins Barns grupas pastāvēšanas laikā ir sarakstījis neprātīgi daudz lipīgu un glamūrīgi popsīgu dziesmu. Mākslinieku avangardiskajās performancēs tiek iekļautas kāzu kleitas, ķekatas un daudzi citi šova elementi. Grupas muzikālajam stilam gadu gaitā attīstoties, tā ieguvusi svaigu un stilīgu elektronikas, fanka, glemroka un afrobīta skanējuma sajaukumu, iedvesmojoties no Prince un Deivida Bovija, vēlākajos darbos izteiktāk jūtami arī krautroka elementi. Ar katru jaunu albumu klausītāji arvien vairāk iemīlas ASV muzikālajā kolektīvā.

Nīderlandiešu psihedēliskie rokeri Birth Of Joy jau pierādījuši sevi kā īstu dzīvās rokmūzikas sensāciju. Iedvesmojoties no psihedēlijas, blūza un rokenrola, šis trio aiznes klausītājus vecajos labajos laikos, kad skanēja grupas MC5, The Doors un pat Pink Floyd. Tajā pašā laikā Birth of Joy savos skaņdarbos izmanto modernus stoner, grunge un panka mūzikas elementus, radot unikālu un inovatīvu skanējumu. Birth Of Joy šķiet dzimuši tam, lai neatgriezeniski katapultētu psihedēlisko rokenrolu atpakaļ modernajos laikos.

Positivus festivāls notiks trīs dienas - 18., 19. un 20. jūlijā, biļetes šobrīd ir iespējams iegādāties, sākot no 57 eiro. Festivāls 2014. gadā Salacgrīvā norisināsies jau astoto reizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja