Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas ritmi gan Rīgā, gan Ciemupē. Festivāls 20. jubileju svinēs jūlijā un arī rudenī

Ikvasaras festivāls Rīgas ritmi nav vienīgais, kuram šajā dīvainajā pandēmijas laikā aprit apaļa jubileja. Rīga bez mūzikas tomēr nepaliks, turklāt vasaras koncerti pieejami brīvdabā un bez maksas. Jubileju vainagos uz novembri un decembri pārceltie lielie koncerti VEF Kultūras pilī.

Muzikālajā brīvdabas restorānā Nekādu problēmu Kaļķu ielā 1a Rīgā 2. jūlijā plkst. 20. uzstāsies neparastais ģitārists Reinis Jaunais ar grupu, piedāvājot koncertprogrammas Zeme pirmatskaņojumu. Tas būs vasaras beigās gaidāmā septītā albuma priekšvēstnesis. Viņš uzstāsies kopā ar čellisti Ernu Daugavieti, basistu Ivaru Štubi un bundzinieku Ernestu Mediņu. Turpat plkst. 21.30 muzicēs daudzpusīgās dziedātājas Dināras Rudānes kvintets, kurā muzicē saksofonists Gints Pabērzs, pianists Artjoms Sarvi, basists Edvīns Ozols un bundzinieks Artis Orubs. Dināra Rudāne savu plaša diapazona balsi liek lietā gan roka un popa, gan operas un džeza žanros un nu piedāvā gluži svaigu dziesmu programmu. Tikmēr plkst. 21 džeza bārā Trompete Peldu ielā 24 uzstāsies Latvijā dzīvojošais somu pianists un komponists Tuomo Usitalo kopā ar basistu Jāni Rubiku un bundzinieku Ivaru Arutjunjanu. Tuomo Usitalo ir mūziķis, kurš arī džeza Mekā Ņujorkā jūtas kā mājās.

3. jūlijā plkst. 20 uz Nekādu problēmu jādodas klausīties ģitāristu Rihardu Lībieti ar Rihards Lībietis Orchestra, kurā muzicē vēl viens ģitārists – Gints Smukais, basists Jānis Polis, čelliste Erna Daugaviete un perkusionists Matīss Repsis. Kvintets izpilda instrumentālu, dinamisku pasaules mūziku, apvienojot Āfrikas, Tuvo Austrumu, Latvijas folkmūzikas, blūza un džeza stilus. Turpat plkst. 21.30 raibā programmā no Rahmaņinova līdz džezam uzstāsies dziedātāja Rūta Dūduma kopā ar pianistu Jāni Ķirsi, ģitāristu Rihardu Gobu, basistu Jāni Rubiku un bundzinieku Krišjāni Bremšu. Savukārt Trompetē plkst. 21 muzicēs pianists un komponists Edgars Cīrulis ar domubiedriem.

4. jūlijā plkst. 20 Nekādu problēmu ballītes atmosfēru radīs atraktīvākā Latvijas džezfanka grupa Very Cool People, kurai plkst. 21.30 piebiedrosies dziedātāja Aija Andrejeva ar leģendārajai Dženisai Džoplinai veltītu dziesmu programmu. Trompetē plkst. 21 uzstāsies īpaši festivālam radīts projekts Riga Jazz Stage Talents – trīs šī konkursa finālisti: pianists Atis Andersons, vokāliste Santa Šillere un bundzinieks Kaspars Kurdeko, kā arī pieredzējušais basists Pēteris Liepiņš.

Savukārt Ciemupes estrādē 5. jūlijā plkst. 19 uzstāsies dziedātājas Unas Stades kvintets – pianists Tuomo Usitalo, saksofonists Deniss Paškevičs, basists Edvīns Ozols un bundzinieks Ivars Arutjunjans.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja