Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Apaļš pusgadsimts ar dzeguzes balsi

Latvijas vecākā rokgrupa Menuets 50. jubileju svin ar tūri

Lai gan pirms desmit gadiem viena no Latvijas leģendārākajām rokgrupām Menuets pirms došanās Latvijas koncerttūrē izplatīja informāciju, ka tā ir viņu pēdējā tūre un turpmāku koncertu vairs nebūs, no Latvijas mūzikas skatuves viņi laimīgā kārtā nekur nav pazuduši. 2014. gadā grupa ar koncerttūri nosvinēja savu 45 gadu jubileju, bet šogad, kad Menuetam aprit apaļš pusgadsimts kopš grupas dibināšanas, atkal ir iemesls svinībām, ar koncertiem dodoties uz dažādām Latvijas vietām.

Grupa savu jubilejas tūri Menuetam 50, Latvijai 100 atklās šo sestdien, 27. oktobrī, plkst. 18 Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē. 4. novembrī ar diviem koncertiem Menuets uzstāsies VEF Kultūras pilī Rīgā, 22. un 24. novembrī kāps uz skatuves Vidzemes koncertzālē Cēsis, 23. novembrī – Jelgavas Kultūras namā, 25. novembrī – Liepājas koncertzālē Lielais dzintars, bet tūre noslēgsies 15. decembrī Krustpils Kultūras namā.

Šobrīd Menuets ir vecākā rokgrupa Latvijā, un tās izpildītās dziesmas daudziem emocionāli ir kā atgriešanās jaunībā. Grupas pirmā uzstāšanās notika 1968. gadā, kopā sanākot sešiem Jūrmalas skolēniem, kad brāļi Sējāni un Bartaševici ar domubiedriem sāka kopīgus mēģinājumus rokmūzikā. Pirmais grupas mēģinājums toreiz noticis 4. novembrī Jura un Leona Sējānu vecāku mājā Asaros. 70. gados Menueta mūziķi kļuva populāri kā komponista Imanta Kalniņa dziesmu izpildītāji, tāpat viņu repertuārā stabilu vietu atrada arī pašu grupas dalībnieku Adriana Kukuvasa, Jura Sējāna, Jura Kulakova kompozīcijas. Tieši grupas skaistākās un populārākās šo autoru komponētās dziesmas arī skanēs Menueta 50 gadu jubilejas koncerttūrē šoruden. Viņi dejoja vienu vasaru, Alvas zaldātiņi, Dzeguzes balss, Balāde par Johanu, Dziesma, ar ko tu sācies, Četri balti krekli un daudzas citas īpašus komentārus pat vairs neprasa.

Biļetes uz tūres Menuetam 50, Latvijai 100 koncertiem nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Top komentāri

Jāsaka Paldies
J
Jānim Blūmam!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja