Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Apliecinājums balss plašajām iespējām

Rīgas A Cappella festivālā – jaunas idejas un izcili mākslinieki

Ikgadējais Rīgas A Cappella festivāls no 17. līdz 21. oktobrim piedāvā starptautiski atzītu mākslinieku koncertus un īpaši veidotos mūzikas projektos iepazīstinās ar spilgtiem vokālās mūzikas izpildītājiem, ansambļiem un koriem.

"Rīgas A Cappella festivāls sniedz iespēju piedzīvot lieliskus koncertus, gūt iedvesmu un apliecinājumu cilvēka balss neierobežotajām iespējām. Festivālā izceltā a cappella mūzika ir brīnums, ko spēj radīt cilvēki ar savām balsīm, un enerģija, kas nāk līdzi šai mūzikai, vienmēr uzrunā ļoti spilgti. Ar jaunām idejām, izcilību un augstiem sasniegumiem mūzikā piedāvājam iepazīt a cappella dziedāšanas tradīciju kā modernu un mūsdienīgu mākslas veidu," uzsver festivāla rīkotājs un nodibinājuma Sing Latvia pārstāvis, diriģents Guntis Cimiņš.

Šāgada festivāla īpašie viesi ir Lielbritānijas vokālais ansamblis Voces8, kas uzstāsies atklāšanas koncertā Lielajā ģildē 17. oktobrī plkst. 19. "Ar savu nevainojamo skanējumu Voces8 ir iedvesmas, apbrīnas un izcilības paraugs pasaules mūzikā, viņi atklāj vārdam "ansamblis" jaunu dimensiju toņa kvalitātes un izpildījuma ziņā," stāsta Guntis Cimiņš. Voces8 sniegums būs izbaudāms plašā programmā no renesanses polifonijas līdz mūsdienu mūzikai un populāru skaņdarbu aranžējumiem.

Latvijas vokālo grupu un koru dažādībā kupli pārstāvētais koncerts Barbershop Night Mazajā ģildē 19. oktobrī plkst. 20 ļaus iepazīt unikālo, pasaulē daudzviet populāro barbershop jeb "frizētavas mūzikas" dziedāšanas veidu. Piedalīsies vokālās grupas Harmony 4 Rīga, Barberbabes, Rabarberi un Nikolajs Puzikovs, Freska, Superstars, kori Austrums, Mūza, Erelbe, Sēja, Saknes, Rīgas Latviešu biedrības koris un kora Sola vīru grupa. Pasākumu vadīs Valters Krauze, un muzikālos priekšnesumus papildinās atraktīvs un informatīvs stāstījums par barbershop mūzikas dziedāšanas tradīcijas aizsākumiem pasaulē un Latvijā. Ieeja koncertā – ar ielūgumiem.

Garīgās mūzikas koncertā Miera lūgšana Rīgas Domā 20. oktobrī plkst. 15 Eiropas koru olimpiādes Grand Prix ieguvēji Rīgas pareizticīgo kamerkoris Blagovest diriģenta Aleksandra Brandava vadībā dziedās Džovanni Pjerluidži Palestrīnas, Aleksandra Arhangeļska, Alfrēda Šnitkes, Georga Pelēča, Ērika Ešenvalda sakrālo mūziku. Turpat katedrālē plkst. 18 ar programmu Mūzika bez robežām uzstāsies starptautiski atzītā vokālā grupa Gentlemen Singers no Čehijas. Savukārt pēdējais vārds uzticēts korim Kamēr... un tā jaunajam mākslinieciskajam vadītājam Aivim Greteram ar īpaši veidotu programmu Rīgas Sv. Pētera baznīcā 21. oktobrī plkst. 18.

Sīkāk – www.rigasacappellafestivals.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja