Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Cietokšņa un arī mūzikas labirintos

Šī gada festivāla Komēta uzmanības centrā ir līdzdalības tēma

Jau trešo reizi Daugavgrīvas cietoksnī norisināsies brīvdabas festivāls Komēta, kas šogad notiks no 27. līdz 29. jūlijam un kura uzmanības centrā būs līdzdalības tēma. Šī gada programmu veidos vairāki savstarpēji saistīti "ciemati – skatuves", uz kurām uzstāsies vairāk nekā sešdesmit mūziķu, dīdžeju, aktīvistu, lektoru, cirka mākslinieku u. c.

"Viena no līdzdalības šķautnēm izpaužas tajā, ka mēs esam festivāls bez hedlaineriem jeb galvenajiem māksliniekiem, jo mēs vēlamies, lai apmeklētāji uztvertu Komētu kā vienu kopumu un iesaistītos visos procesos, ne tikai patērētu vienu vai otru programmas sadaļu," sarunā ar laikrakstu Diena saka festivāla organizatoru pārstāve Liene Jurgelāne.

Viena no skatuvēm sauksies Pachamama Tribe. Tā būs atvēlēta elektroniskajai mūzikai, kuras iedvesmas avots ir meklējams Latīņamerikas tradicionālajā skaņu pasaulē, un mijiedarbosies ar Laikmetīgā cirka ciematu, turpinot izvērst līdzdalības tēmu. Komētas pārstāve atklāj, ka jau šobrīd mākslinieki no dažādām pasaules valstīm ir apmetušies cietoksnī un veido īpaši šai vietai piemērotu uzvedumu.

Par līdzdalības tēmu tiks runāts arī Komētas Akadēmijā. Kas notiktu, ja mēs sadarbotos, tā vietā, lai domātu tikai par individuāla labuma gūšanu? Tāpat arī darbosies Aware House, kur varēs pazust tehnomūzikas labirintos, un Komētas Kino ciemats, kuru veidos neatkarīgo mediju mākslinieku apvienība Liva Collective.

Savukārt uz Higgs Boson skatuves tiks dota vieta improvizācijai, kurā varēs satikties dažādu mūzikas žanru mākslinieki. Liene Jurgelāne stāsta, ka Komētas līdzšinējā vēsturē ir bijuši brīnišķīgi gadījumi, kad festivāls ir savedis kopā māksliniekus, kuri arī pēc tam turpina sadarboties. Viens no tādiem piemēriem ir ukraiņu kvartets DakhaBrakha un latviešu grupa Tautumeitas, kas uzstāsies kopējā koncertā šī gada rudenī festivālā Porta.

Tāpat kā iepriekšējos gados Komēta pievērsīs pastiprinātu uzmanību ekoloģijai. Tās laikā būs pieejams bezmaksas dzeramais ūdens (nekādu plastmasas pudeļu!), darbosies Trauku bibliotēka, tiks nodrošināta atkritumu šķirošanas iespēja u. tml.

Noslēdzošās festivāla dienas pasākumi būs par brīvu, īpaši aicinot vietējo apkaimju iedzīvotājus baudīt mūziku un kopīgi domāt par Daugavgrīvas cietokšņa nākotni. "Katru gadu mēs sakopjam arvien vairāk teritorijas. Mēs vēlamies, lai šī vieta kļūtu par pastāvīgu kultūras telpu dažādām iniciatīvām," akcentē organizatoru pārstāve.

Ar visu programmu var iepazīties interneta vietnē www.festivalskometa.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja