Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Divu pilnīgi vienādu koncertu nebūs!

Pianists Daumants Liepiņš sāk solokoncertu ciklu Latvijā.

"Daumants Liepiņš mūs ieinteresēja kā viens no spilgtākajiem jaunajiem māksliniekiem. Viņš uzrunāja ar savu spēli. Viņš vēl ir ļoti jauns mākslinieks, kurš tikai nākampavasar beigs Mūzikas akadēmiju, bet viņam ir savs skatījums un interpretāciju dziļums," biedrības Mākslas pieskāriens vadītāja māksliniece Evija Kūlmane atklāj, kas viņu pamudinājis organizēt jaunā pianista solokoncertu ciklu Latvijā. Tas iesāksies ar solokoncertu Vidzemes koncertzāles Cēsis Kamerzālē šovakar, 30. jūnijā, plkst. 19. Pēc tam 7. jūlija vakarā būs solovakars Liepājas koncertzālē Lielais dzintars, 3. augustā – Jaunmoku pils Kolonnu zālē. Sēriju vainagos koncerts Ventspils Teātra namā Jūras vārti 8. septembrī.

Pianists Daumants Liepiņš ir spilgta Latvijas pianisma jaunā zvaigzne. Viņš ir daudzpusīgs mākslinieks, kurš sevi pierādījis gan kā harismātisks solists, gan kā iejūtīgs un smalks kamermūziķis. Daumanta Liepiņa klavierspēle tiek raksturota kā tehniski nevainojama, viņa interpretācijas ir emocionāli aizraujošas, saturiski dziļas un spilgtas. Par to pārliecinājusies ne tikai Evija Kūlmane, bet arī daudzi mūzikas mīļotāji – un ne tikai Latvijā. Šogad pianists Daumants Liepiņš saņēmis Latvijas augstāko apbalvojumu mūzikā – Lielo mūzikas balvu 2016 kategorijā Labākais jaunais mākslinieks un J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un LMT gada balvu, kā arī triumfējis konkursā Nordic Piano Competition Zviedrijā, kurā ieguvis 1. vietu.

Konkursu uzvaras Daumants Liepiņš izcīnījis jau Dārziņskolas pirmajās klasēs. Latvijā gūtajām drīz piepulcējās arī panākumi Starptautiskajā jauno mūziķu konkursā Oldenburgā Vācijā, Džordžes Enesku starptautiskajā konkursā Rumānijā un Džeimsa Motrama pianistu konkursā Mančestrā Lielbritānijā, kur viņš ieņēma 3. vietu. Daumants ir uzstājies ar Liverpūles Karalisko filharmonijas orķestri, Helsingborjas un Kauņas simfonisko orķestri un, protams, savas augstskolas orķestri.

Cikla koncertiem pianists izvēlējies atšķirīgu programmu, tā padarot katru no šiem vakariem neatkārtojamu un īpaši aizraujošu. Viņš saka: "Divu pilnīgi vienādu koncertu nebūs. Koncertu cikla programmā izvēlētie skaņdarbi ir ļoti dažādi, tā ir iespēja pianistam spilgti parādīt gan savu virtuozitāti, gan muzikālo izpratni un emocionalitāti." Jāizceļ māksliniekam īpaši tuvo komponistu Ludviga van Bēthovena un Sergeja Rahmaņinova sonātes. Skanēs arī Roberta Šūmaņa klaviersonāte, kā arī Ferenca Lista, Domeniko Skarlati, Jozefa Haidna un Kloda Debisī darbi. Pianists šovasar uzstāsies arī Siguldas Opermūzikas svētku koncertā 28. jūlijā kopā ar savu māsu vijolnieci Madaru Liepiņu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja