Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Džezs Mežaparka Zaļajā teātrī

Klausītāju un mūziķu iecienītais koncertcikls VEF Jazz Club pirmo reizi dosies ārpus VEF Kultūras pils sienām, lai ar klausītājiem satiktos brīvdabā – Mežaparka Zaļajā teātrī. Katra mēneša vidū ceturtdienas vakarā – 16. jūnijā, 14. jūlijā un 18. augustā – trīs izcilu Latvijas džeza mūziķu grupas pulcēsies uz Zaļā teātra skatuves, lai no plkst. 19.00 līdz 22.30 atskaņotu savas oriģinālprogrammas nesteidzīgā vasaras vakara gaisotnē.

Katrā no vakariem plānoti trīs dažādu mūziķu sastāvu koncerti, kopumā ciklā piedaloties vairāk nekā 50 izciliem Latvijas džeza mūziķiem. Darbosies arī kafejnīca.

Pirmajā brīvdabas koncertā 16. jūnijā uzstāsies Jazzatomy, Rūtas Dūdumas kvartets, Miķelis Dzenuška un Uzvaras bulvāris. Jazzatomy, kurā muzicē dziedātāja Evilena Protektore, pianists Artjoms Sarvi, Roberts Martinovskis (saksofons), Jānis Rubiks (basģitāra), Krišjānis Bremšs (bungas), Migels Andress Ernandess Giraldi (perkusijas) un PM2THEAM jeb Dmitrijs Šaligins (DJ), ir kolektīvs, kur džezs satiekas ar klasisko mūziku, elektronika – ar latīņu ritmiem, hiphopa un soulmūzikas elementiem, kļūstot par piedzīvojumu gan klausītājiem, gan pašiem mūziķiem. Koncertā izskanēs Evilenas Protektores un Artjoma Sarvi skaņdarbi no grupas debijas albuma Colors of Summer, kā arī kompozīcijas no topošā albuma.

Dziedātājas Rūtas Dūdumas un viņas domubiedru Jāņa Ķirša (taustiņinstrumenti), Jāņa Rubika (kontrabass) un Krišjāņa Bremša (sitaminstrumenti) koncertprogrammā Rachmaninoff Plays Jazz Rahmaņinova izteikti romantiskā vokālā mūzika, Bernsteina bagātīgā ritmiskā mūzika, kā arī Gēršvina harmoniskā valoda kalpo par pamatu tiltam starp akadēmisko un džeza pasauli.

Funk/fusion ansamblis Uzvaras bulvāris radies pērn pēc vibrofonista, taustiņinstrumentālista, komponista un producenta Miķeļa Dzenuškas iniciatīvas, lai kopā ar septiņiem studiju draugiem – Matīsu Žilinski (taustiņinstrumenti), Svenu Vilsonu (ģitāra), Artūru Sebri (saksofons), Reini Puriņu (trompete), Daniēlu Pelci (bass), Jēkabu Zemzari (bungas) un Uģi Upenieku (perkusijas) – tiektos pēc jaunām skaņu kombinācijām un plašāka skanējuma. Uzvaras bulvāris jau uzstājies festivālā Rīgas ritmi, sadarbojies ar Latvijas Radio un izdevniecību Jersika Records, bet iedvesmojas no 70. gadu jazz fusion smagsvariem – Mailza Deivisa, Čika Koreas, Weather Report, kā arī jaunlaiku ansambļiem Snarky Puppy, Jacob Mann Bigband u. c. Dzirdēsim kompozīcijas no albumiem Pritonā un Brīvdiena, kā arī jaundarbus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja