Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ēriks Kiršfelds ar solo atgriežas LSO krievu klasikas programmā

7.decembrī plkst.19 Liepājas Latviešu biedrības namā Liepājas Simfoniskais (LSO) orķestris turpina koncertsezonu ar ciklu Krievu klasikas virsotnes, diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā atskaņojot skaistākos krievu romantiskās mūzikas skaņdarbus, šoreiz ar izteiktu mīlestības tēmu, vēsta LSO pārstāve Iveta Vēvere.

Koncertā ar nosaukumu Mīlestības variācijas skanēs divi visiem zināmi Pētera Čaikovska darbi. Uvertīru-fantāziju Romeo un Džuljeta, kur spilgti izceļas neizsakāmi skaistā un degošas kaisles pilnā mīlas tēma, daudzi kritiķi ir vērtējuši kā vienu no labākajām melodijām krievu mūzikā vispār.

Savukārt visnotaļ maģisko skaņdarbu Variācijas par rokoko tēmu čellam un orķestrim, ko komponists ir radījis, iedvesmojoties no paša Mocarta, šodien mūziķu aprindās gan vairāk uztver kā didaktisku materiālu. Taču Ēriks Kiršfelds, kurš atskaņos čella solo, stāsta: "Patiesībā šis ir ļoti skaists gabals, tā ir ļoti romantiska un skaista krievu mūzika – Čaikovskis ļoti labā nozīmē!" Starp citu, tieši šo skaņdarbu spožais un pieredzējušais čellists atskaņoja, pirmo reizi savā mūziķa karjerā uzstājoties ar simfonisko orķestri.

Koncerta otrajā daļā LSO un diriģents Mārtiņš Ozoliņš uzburs ainas no Tūkstoš un vienas nakts pasakām, atskaņojot Nikolaja Rimska-Korsakova zināmāko darbu – simfonisko svītu Šeherezāde. Tas ir stāsts par karalieni Šeherezādi, kura katru vakaru stāsta stāstus savam vīram sultānam Šahriāram, lai glābtu savu dzīvību. Sultāns ir pārliecināts, ka visas sievietes ir neuzticīgas, tāpēc katru dienu viņš apprec jaunu sievieti, lai no rīta viņu sodītu ar nāvi. Šeherezāde savus stāstus sultānam stāsta katru vakaru tūkstoš un vienu nakti pēc kārtas, un katru vakaru stāstu beidz interesantākajā brīdī, liekot sultānam atstāt viņu dzīvu vēl vienu dienu.

Biļetes uz koncertu var iegādāties visās Biļešu Paradīzes kasēs.

Plašāku informāciju par koncerta solistu un diriģentu, kā arī citiem LSO koncertiem meklējiet orķestra mājas lapā www.lso.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja