Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Janvārī Cēsīs gaidāms grupas Penguin Cafe koncerts

2020. gada 11. janvārī sava jaunā albuma Handfuls of Night pasaules koncerttūrē koncertzālē Cēsis atgriežas grupa Penguin Café. Apvienībai raksturīgajā laikmetīgā minimālisma, klasiskās un kamermūzikas skaņu estētikā albuma skaņdarbi aktualizē vides jautājumus un pievērš uzmanību apdraudētajām Antarktikas jūrām, ziņoja koncertzāles Cēsis mārketinga un komunikācijas vadītāja Egija Saļņikova.

Piektdien, 4. oktobrī, ierakstu zīmols Erased Tapes laiž klajā Handfuls of Night, ilgi gaidīto nākamo albumu pēc grupas Penguin Café daudz cildinātā 2017. gadā tapušā The Imperfect Sea. To iedvesmojusi Antarktika, Artura Džefsa ceļojums pa polārpētnieka Roberta Skota pēdām un pingvīni, kas mājo šajā pasaules malā.

“Tā ir nojausma par vietu, kas iemieso radošo garu ‒ vietu, kur bezgalīga telpa un tukšums, kas, tiesa gan, sakņojas skaistuma un pārlaicīguma izjūtā, kļūst par ideālu kontekstu, kurā radīt kaut ko jaunu,” saka Arturs Džefss.

Pēc albuma iznākšanas gaidāmi koncerti Lielbritānijā, kuriem 2020. gadā sekos Eiropas turneja, kuru atklās koncerts Cēsīs.

Izmantojot vijoles, altu, čellu, kontrabasu, sitamos instrumentus, pianīnu un flīģeli, sintezatoru, harmoniju un citus mūzikas instrumentus, jaunajā albumā Artūrs Džefss ar saviem līdzgaitniekiem radījuši virkni spilgtu panorāmisku skaņu ainavu, kam vienlīdz raksturīgs intelektuāls smeldzīgums un emociju dziļums.

Albuma Handfuls of Night nokrāsas, tekstūras un melodijas uzbur klausītāja prātā pārpasaulīgus plašumus, kuri dažādos brīžos var šķist draudīgu priekšnojautu piestrāvoti, bijību raisoši vai mierpilni. Visu caurvij gandrīz nemanāmi mainīgi ritmiski atkārtojumi, kaut kas vidējs starp minimālismu, krautroku un zīmola biedra Ļubomira Meļņika klavieru kaskādēm. Džefsa radītā kinētiskā gredzenveida kustība kļūst par albuma virzošo spēku šai muzikālajā ceļojumā, kas kā spogulī atbalso savu iedvesmas avotu ‒ reālo fizisko ceļojumu pa ledājiem.

Apvienību Penguin Café Arturs Džefss radīja 2009. gadā, sapulcējot kopā pulciņu talantīgu un ļoti atšķirīgu mūziķu, tajā skaitā ‒ grupu Suede un Gorillaz dalībniekus, lai desmit gadus pēc sava tēva Saimona Džefsa pāragrās nāves 1997. gadā atkal skanētu visā pasaulē pazīstamā Penguin Café Orchestra mūzika.

Biļetes koncertzāles Cēsis kasē, Biļešu paradīze tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

Pirmās 50 biļetes uz koncertu par īpašu cenu – 15 eiro! 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja