Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Jauniešu koris Kamēr... klausītājiem veltīs Mēness dziesmas

Sestdien, 25. februārī un svētdien, 26. februārī plkst. 17 divos ekskluzīvos koncertos Latvijas Universitātes Lielajā aulā izskanēs jaunākā jauniešu kora Kamēr... programma Mēness dziesmas.

"Tas būs pārsteigumiem pilns koncerts, jo, kā jau ierasts Kamēr... projektos, mēs vēlamies saviem klausītājiem piedāvāt jaunas un iepriekš nedzirdētas lietas un tajā pašā laikā arī izaicināt sevi jauniem pārbaudījumiem kā skatuviskā tā arī muzikālā ziņā," saka diriģents Māris Sirmais, koncerta Mēness dziesmas un jauniešu kora Kamēr... mākslinieciskais vadītājs.

Koncerts būs ļoti piesātināts ar dažāda laika un rakstura mūziku. Pirmajā daļā Latvijā pirmo reizi izskanēs Karla Orfa viencēliena opera Der Mond, kuru koris atskaņos kopā ar valsts kamerorķestri Sinfonietta Rīga un solistiem Armandu Siliņu (Pēteris) un Jāni Kurševu (teicējs). Galvenās - puišu - lomas šajā operā atveidos kora Kamēr... dziedātāji Andrejs Stupins, Tomas Icikzonas, Ansis Bētiņš un Imants Auziņš. Iestudējumā piedalīsies arī Rīgas doma Kora skolas audzēkņi.

Otrajā daļā koris atskaņos latviešu komponistu mūziku, un šoreiz desmit skaņraži radījuši darbu veltītu korim Kamēr... par mēness tēmu. Komponistu vidū gan pazīstami, gan mazāk pazīstami vārdi – Raimonds Pauls, Līga Celma, Andris Sējāns, Juris Karlsons, Rihards Zaļupe, Ēriks Ešenvalds, Kaspars Zemītis, Raimonds Tiguls, Arturs Maskats un Evija Skuķe. Katrs autors savā kompozīcijā atklāj īpašo sev raksturīgo muzikālo rokrakstu un pārdomas par nakti un mēnesi, veidojot koncerta otro daļu pārsteigumiem un jaunatklājumiem pilnu.

Mēness dziesmu mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais, režisors Juris Pakalniņš, mākslinieks Ilmārs Blumbergs, horeogrāfe Ilze Zīriņa un tērpu māksliniece Elita Patmalniece.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja