Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

KDi iesaka: Dejas un bohēma

_Kultūras Diena un Izklaide _iesaka spilgtākos nedēļas notikumus

Vai drīkstu jūs lūgt uz deju?

Mūzikas kritiķis Artemijs Troickis Rīgā uzstāsies ar lekciju (krievu valodā) par neatkarīgās mūzikas kustību 80. gados Baltijā un Krievijā. Tā iekļauta Hardija Lediņa dzimšanas dienas pasākuma Vai drīkstu jūs lūgt uz deju? programmā. Artemijs Troickis saka: "Hardijs Lediņš bija unikāls tips. Mūziķis, intelektuālis, konceptuālists, Rīgas avangarda scēnas katalizators. Hardija konceptuālajai pieejai mūzikā viņa darbības sākumposmā Padomju Savienībā nebija analogu. Rīga kļuva par vienu no ievērojamākiem elektroniskās mūzikas centriem – par to lielākoties jāpateicas tieši NSRD, Dzeltenajiem pastniekiem, Robertam Gobziņam. Lediņš bija apsteidzis savu laiku, vienlaikus palikdams vienaldzīgs pret komerciālajiem panākumiem."

Artemijs Troickis Lekcija klubā Nabaklab 5.VI plkst. 18. Ieeja EUR 4

Tikai Pučīni

No 5. līdz 18. jūnijam Latvijas Nacionālajā operā (LNO) notiks XVIII Rīgas Operas festivāls, kurā šogad skanēs tikai Džakomo Pučīni mūzika. Programmā – pieci iestudējumi (Bohēma, Toska, Manona Lesko, Madama Butterfly un Vīlas. Džanni Skiki) un koncerts. Intriģējošākais notikums – soprāna Maijas Kovaļevskas (attēlā) atgriešanās uz LNO skatuves pēc ilga pārtraukuma. Viņa atveidos Mimī lomu Bohēmā un dziedās galā koncertā.

Rīgas Operas festivāls LNO 5.–18.VI. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 9–100

Ballīte

Dailes teātris noslēdz sezonu ar koncertu Hameleona rotaļas – Spanovska ballīte, kurā piedalīsies Dailes teātra zvaigznes, bigbends Mirāža un tautas deju ansamblis Rotaļa. Pēc koncerta 12. jūnijā – sezonas noslēguma balle.

Koncerts Dailes teātrī 10., 11., 12.VI plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–29

Bereniče, ko tu dari?

Lieliskais igauņu diriģents Tenu Kaljuste Rīgas festivālā uzstāsies kopā ar savu tautieti soprānu Mariju Valdmā un kamerorķestri Sinfonietta Rīga. Skanēs Gustava Mālera Ceturtā simfonija (versija kamerorķestrim), Jozefa Haidna koncertārija Berenice, che fai?/Bereniče, ko tu dari? un mūsdienu komponista, Berlīnē dzīvojošā austrālieša Breta Dīna mūzika stīgām, sempleram un skaņu ierakstam Carlo.

Koncerts Lielajā ģildē 5.VI plkst. 20. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–20

Gidons Krēmers piedāvā

No 5. līdz 8. jūnijam Cēsīs, Siguldā un Rīgā notiks XII kamerorķestra Kremerata Baltica festivāls. Šogad tas veltīts Polijā un PSRS dzīvojušajam komponistam Mečislavam Veinbergam (1919–1996). Viņa mūzika iemūžināta pērn ierakstu kompānijas ECM izdotajā Kremerata Baltica un Gidona Krēmera albumā, kurš guvis lieliskas kritiķu atsauksmes. Pēdējos gados orķestris bieži izpilda Veinberga skaņdarbus visā pasaulē. Savā vasaras festivālā Latvijā Kremerata Baltica kopā ar Gidonu Krēmeru un citiem solistiem piedāvās arī Dmitrija Šostakoviča, Modesta Musorgska, Valentīna Silvestrova un Igora Lobodas opusus.

Kremerata Baltica Cēsīs, Siguldā un Rīgā 5.–8.VI. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–40 www.kremeratabaltica.com

Satikšanās jūtās

Režisore Rēzija Kalniņa un diriģents Ainārs Rubiķis Rīgas festivālā iestudē koncertuzvedumu, kura pamatā ir Raiņa un Aspazijas sarakste, kā arī fragmenti no Aspazijas Sidraba šķidrauta un Raiņa Jāzepa un viņa brāļiem. Uzstāsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, koris Kamēr..., solisti Gunta Gelgote un Daumants Kalniņš, aktieri Ilze Ķuzule-Skrastiņa un Artūrs Skrastiņš.

Koncertuzvedums Dzintaru koncertzālē 6.VI plkst. 20. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–30 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja