Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Koncerti bērniem un skatuves veterāniem

Festivāls Bildes jūtas visai moži arī ceturtajā gadu desmitā.

No 5. līdz 25. novembrim Rīgā jau 32. (!) gadu pēc kārtas notiks mūzikas un mākslas festivāls Bildes. Festivāls piedāvā apmeklēt deviņus koncertus, kas norisināsies četrās dažādās vietās Rīgā.

Klubā Kaļķu vārti 5. novembrī notiks festivāla atklāšanas koncerts Ielūdz Bilžu mūziķi un viņu bērni, kurā muzicēs populāri Latvijas mūziķi ar savām atvasēm. 7. novembrī turpat notiks folkkoncerts, kurā redzēsim gan Ievu Akurateri, gan Valdi Atālu, Antu Eņģeli, brāļus Ziemeļus un citus jau labi pazīstamus bardus, bet 8. novembrī gaidāma jaunās paaudzes dziesminieku uzstāšanās, kurā redzēsim un dzirdēsim Kārli Kazāku, Lauri Valteru, Miku Frišfeldu un citus.

9. un 10. novembrī Spīķeru koncertzālē festivāla organizatori piedāvās festivālā sevi jau pieteikušo grupu un dažādu sabiedrībā zināmu radošu personību kopprojektu koncertus. 9. novembra koncertā uzstāsies Kumosiņš un Dailes teātra aktrise Aija Dzērve, Patrisha, B Optimist un žurnālists Ansis Bogustovs, Moderans, Iron Wings kopā ar laikraksta Latvijas Avīze žurnālisti un grupas Dzelzs vilks menedžeri Aiju Kaukuli un citi.

Savukārt 10. novembra pasākumā būs baudāmi priekšnesumi, kurus izpildīs Bekars un Latvijas Nacionālās bibliotēkas runasvīrs Augusts Zilberts, Jauda un Latvijas Radio 2 programmu vadītāja un LTV raidījuma Latvijas sirds dziesma vadītāja Velga Vītola, Ad Libitum un aktrise un runas pedagoģe Zane Daudziņa, Arnis Slobožaņins, Sub Scriptum un LNT ētera personība Ēriks Palkavnieks un citas radošas komandas.

14. novembrī mūzikas namā Daile norisināsies blūza koncerts, bet pēdējā novembra nedēļas nogalē Bildes pārcelsies uz Rīgas Kongresu namu. Tur 24. novembra vakarā notiks ierasti vislielāko skatītāju interesi raisošais jauno grupu un Bilžu veterānu kopprojektu koncerts, ko tradicionāli vadīs Andris Freidenfelds un kurā uz skatuves kāps Spole un Valdis Rundzāns, Mēnessputni un Guntars Mucenieks, Nando un Nils Īle, Četri vienā, Flying Bra un Karīna Tatarinova un citi mākslinieki.

25. novembrī plkst. 12 notiks koncerts bērniem, kas jau 25 gadus ir festivāla neatņemama sastāvdaļa. Šīs pašas dienas vakarā gaidāms festivāla noslēdzošais – Bilžu veterānu koncerts.

Tradicionāli katru vasaru Bilžu nometnē tiekas mūziķi un mākslinieki un rada neparastus mākslas darbus. Šogad nometnes tēma bija Instrumenti. Pārvērtības – nometnes dalībnieki mākslinieciski pārveidojuši mūzikas instrumentus. Vasarā tapušos darbus varēs aplūkot izstādēs t/c Spice (no 10. līdz 22. oktobrim) un Kongresu nama foajē (24. un 25. novembrī).

Vairāk informācijas – www.bildes.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja