Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Latvijas Radio koris jau 16 reizi dzied Francijas Radio festivālā Monpeljē

Latvijas Radio koris devies komandējumā uz Francijas Radio festivālu Monpeljē, kur no 20. līdz 27. jūlijam dziedās piecos koncertos gan festivāla norises centrālajā vietā Berlioza operā Le Corum, gan Monpeljē reģiona pilsētās, pavēstīja kora pārstāvji.

Francijas Radio un Monpeljē reģiona rīkotais festivāls ir viens no nozīmīgākajiem Eiropas vasaras mūzikas festivāliem, un Latvijas Radio koris tajā ir gaidīts viesis – koris tajā piedalās jau sešpadsmito reizi. Šogad festivālā viesojas tādas pasaules mēroga zvaigznes kā pianisti Jevgeņijs Kisins, Brižita Anžerē, Marija Žuana Pireša, orķestris Concerto Köln un citi ievērojami mūziķi.

Koris 20. jūlijā jau uzstājies Berlioza operā Le Corum kopā ar Monpeljē nacionālo simfonisko orķestri diriģenta Alēna Altinoglu vadībā, pirmatskaņojot Francijā Edvarda Elgāra Bavarian Highlands fragmentus, Frīdriha Gernsheima Agrippina un Enrikes Granadosa operu Goijeskas, kas veidota pēc Granadosa slavenākā darba – klaviersvītas Goijeskas motīviem, Klaviersvīta savukārt tapusi, iedvesmojoties no Fransisko Goijas sešām gleznām. Solistu vidū šajā koncertā būs pazīstamais mecosoprāns Nora Gubiša.

21. un 23. jūlijā Monpeljē reģiona pilsētās Kurnonsekā un Kastrī Latvijas Radio koris  Sigvarda Kļavas vadībā atskaņos programmu ar vācu romantiķa Johannesa Brāmsa, britu komponista Edvarda Elgara un viņa laikabiedra austrieša Gustava Mālera mūziku. 22. jūlijā Narbonnas Arhibīskapa pilī, kas celta 12. gadsimtā, Latvijas Radio kora un Sigvarda Kļavas sniegumā izskanēs mūsdienu mūzikas programma, kurā iekļauti latviešu komponistu darbi – Pētera Vaska Zīles ziņa un Jura Ābola Karawane, kā arī igauņu komponistu Arvo Perta …Which was the Son of… un Veljo Tormisa Latviešu burdona dziesmas, zviedra Andersa Hillborga skaņu glezna Muoaayiyoum un britu skaņraža Džeimsa Makmilana Màiri.

27. jūlijā Berlioza operā Le Corum Latvijas Radio koris kopā ar Monpeljē Nacionālo simfonisko orķestri atskaņos opermūzikas retumu – Džuzepes Verdi operu Laupītāji diriģenta Antonīno Foljāni vadībā. Koncertā piedalīsies izcilais ukraiņu soprāns Olga Mikitenko un korejiešu tenors Alfrēds Kims. Visas Latvijas Radio kora komandējuma izmaksas sedz festivāla rīkotāji.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja