Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Līdz ar “Isis” Rīgā uzstāsies eksperimentālā hip-hop duets “Dälek”

8.novembra koncertā  jaunajā Spīķeru koncertzālē, līdzās vakara galvenajiem māksliniekiem – grupai Isis – un duetam Mamiffer, uzstāsies arī  eksperimentālā hip-hop duets Dälek, informē organizatori SKYR. Dueta Dälek izdevējs – Maiks Patons (Faith No More), kurš savā mūzikas izdevniecībā Ipecac realizē personīgās mūzikas kolekcionāra tieksmes, apvienojot  dažāda stila muzikālos projektus.

Debijas albumu _Dälek _izdeva 1998.gadā, un kopš tā laika viņi nokļuvuši eksperimentālā hiphopa avangardā līdzās _cLOUDDEAD, Antipopt Consortium_ un citiem, vēsta koncerta organizatori.“Tas ir hiphops! Visīstākais hiphops! Ja atskatās pagātnē, redzams, ka šī mūzika vēsturiski attīstījusies caur jaunu skaņu meklējumiem, meklējot arvien jaunus iedvesmas avotus. Ja _Afrika Bambaataa_ savulaik nebūtu ietekmējusies no _Kraftwerk_, mums šodien nebūtu tāda ieraksta kā _Planet Rock_. Šajā izpratnē mēs patiešām spēlējam visīstāko hiphopu,” kādā intervijā savulaik skaidrojis MC Dälek.Jaunu skaņu meklējumi un eksperimenti ar atrastajām _Dälek _mūzikā ir pārpārēm. Ne velti mūzikas žurnālisti un ierindas cienītāja dueta mūzikā, līdzas attapīgiem un inteliģentiem dziesmu tekstiem, saklausījuši ceļojumus no hiphopa uz jazz, no jazz uz metal, no metal uz punk, no punk uz noisecore, un no noisecore atpakaļ pie hip-hop. _Dälek _oficiālā biogrāfija mudina: “Iedomājieties _My Bloody Valentine _+ _Tool _+ agrīnie _Wu-Tang Clan _komobinācijā ar _Massive Attack _un _Aphex Twin_, un jūs tikai sāksiet nojaust, ko ar katru nākošo ierakstu, sadarbību un remiksu publikā ir palaiduši _Dälek_.”Kopš  debijas albuma un plašākas publikas ievērības izpelnīšanās, _Dälek _ir palikuši uzticīgi Maika Patona ierakstu izdevniecībai Ipecac, kas ir ne tikai viena no “mājvietām” arī grupai _Isis_. Izdevniecība ir arī sava veida Patona kunga melomānijas materializācija, jo bez viņa paša muzikālajiem projektiem tā apvieno visdažādāko mūsdienu ekperimentālās mūzikas žanru pārstāvjus – leģendāro filmu skaņu celiņu komponistu un diriģentu Ennio Morikoni (Ennio Morricone), vācu elektroniskās mūzikas duetu_ Mouse On Mar_s, īslandiešus _Ghostigital _un _Múgison _un vēl daudzus citus.Kā ziņots, 8.novembrī  Rīgā, nesen pēc renovācijas durvis vērušajā Spīķeru koncertzālē, koncertēs viena no šīs desmitgades nozīmīgākajām apvienībām smagajā mūzikā – grupa _Isis _no Losandželosas, ASV. Koncerts Rīgā kopā ar _Mamiffer _un _Dälek _būs viens no pirmās plašākās Eiropas turnejas pieturas punktiem kopš pēdējā Isis studijas albuma _Wavering Radiant _izdošanas šī gada maijā.Biļetes uz koncertu nopērkamas www.Bezrindas.lv, to cena šobrīd – 11 lati, taču tuvojoties koncertam tās kļūs dārgākas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja