Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

LNSO digitālā koncertzāle – bez maksas

Ārkārtējās situācijas laikā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) piedāvā ikvienam bez maksas baudīt koncertus LNSO digitālajā koncertzālē. Šī ir iespēja baudīt līdz šim neredzētus LNSO koncertu videoierakstus. Tie klausītājiem būs pieejami noteiktos datumos no plkst. 19 līdz pat pusnaktij.

LNSO digitālās koncertzāles koncerti tiks atskaņoti LNSO YouTube vietnē vai arī caur LNSO mājaslapu, aktivizējot pogu "Digitālā koncertzāle".

"Patlaban piedāvājam alternatīvu koncertu baudīšanas veidu, valstī noteiktās ārkārtas situācijas apstākļos dodot iespēju plašai auditorijai koncertus vērot attālināti. Vēlamies saglabāt saikni ar saviem klausītājiem un sniegt pozitīvas emocijas ikvienam, kas atrodas savā mājvietā, tādēļ izlēmām veidot LNSO digitālo koncertzāli," stāsta LNSO direktore Indra Lūkina. "Jau pavasarī ārkārtas situācijas pirmajā dienā LNSO skatītājiem tiešsaistē piedāvāja paredzēto koncertu Mālera piektā un RIX tiešsaistē. Publikas atsaucība bija necerēti liela, tādēļ arī šobrīd lēmums piedāvāt koncertus digitālajā platformā šķita loģisks un pamatots."

Pats pirmais jau 7. novembrī LNSO YouTube kanālā izskanēja sezonas atklāšanas koncerts, kura solists bija pianists Daumants Liepiņš, bet diriģents – Andris Poga S. Prokofjeva 2. klavierkoncerta, A. Skrjabina 2. simfonijas un LNSO rezidējošās komponistes Lindas Leimanes jaundarba Longing. Flashing. Bonding atskaņojumā.

14. novembra piedāvājumā – festivālā LNSO vasarnīca šā gada augustā Ventspilī koncertzālē Latvija izskanējušais koncerts LNSO, Raimonds Pauls un Gija Kančeli, kas veltīts 2019. gada 2. oktobrī mūžībā aizgājušā Gruzijas komponista Gijas Kančeli piemiņai. Abi komponisti ir jaunības draugi. Pēdējās desmitgadēs viņi satikušies arī kopīgā mūzikas albumā. Koncerta programmā: Raimonda Paula miniatūras no klaviercikla Naktstauriņi Jēkaba Jančevska pārlikumā klavierēm un orķestrim, Gijas Kančeli simfoniskais opuss À la duduki, svīta ar Raimonda Paula izvēlētām Kančeli kinomūzikas tēmām klavierēm un orķestrim Viļņa Šmīdberga pārlikumā, svīta Hanuma Riharda Zaļupes pārlikumā Xylem trio un orķestrim un citi trio mūziķu radīti Kančeli mūzikas pārlikumi.

20. novembrī sekos vēl viens LNSO vasarnīcas koncerts – LNSO, Glāss un Mjūlijs, kurā LNSO un Igaunijas Valsts simfoniskā orķestra mūziķi diriģenta Gunta Kuzmas vadībā atskaņoja mūsdienu slavenāko amerikāņu komponistu Filipa Glāsa un Niko Mjūlija skaņdarbus.

28. novembrī – koncerts Čaikovskis un Sibēliuss. Baltijas simfoniskais festivāls, kuru diriģēja igauņu diriģente Kristīna Poska un solo spēlēja vijolniece Kristīne Balanas. Programmā – Pētera Čaikovska Vijoļkoncerts, igauņu jaunās paaudzes komponistes Līsas Hiršas skaņdarbs Threshold un Žana Sibēliusa Otrā simfonija.

5. decembrī programmas Čaikovskis, Grīgs un Rahmaņinovs ierakstā publikas mīļotais pianists Vestards Šimkus un LNSO izpildīs pasaulslaveno komponistu Pētera Čaikovska, Edvarda Grīga un Sergeja Rahmaņinova skaņdarbus. Pie diriģenta pults būs Ainārs Rubiķis, kurš karjeru veido galvenokārt kā operu diriģents un kopš 2018. gada ir Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs. Pirms tam (2012–2014) A. Rubiķis bija Novosibirskas Akadēmiskā operas un baleta teātra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents. Tur viņa vadītais Leonarda Bernsteina Mesas iestudējums ieguva Krievijas teātru balvu Zelta maska. Ainārs Rubiķis diriģējis izrādes Maskavas Lielajā teātrī, Barselonas Liceu teātrī, Čikāgas Liriskajā operā u. c. Tik bieži viņu dzirdēt Latvijā ļāva Covid-19 laika stingrie ierobežojumi Vācijā.

Tiešraides ievadīs LNSO galvenā redaktora Oresta Silabrieža stāstījums. Digitālā formātā turpināsies arī LNSO podkāsti, kur divreiz mēnesī LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga un LNSO galvenais redaktors Orests Silabriedis sarunājas ar viesi, kas nav saistīts ar mūzikas pasauli. Sarunas ir par mūziku, mākslu, filozofiju un pasauli. LNSO nākamajā podkāstā 23. novembrī viesosies Rimi Rīgas maratona un Nords Event Communications direktors, šampanieša festivāla Riga Wine & Champagne dibinātājs Aigars Nords

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja