Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Mazliet huligānisks "koncerts ar odziņu". Grupa Very Cool People prezentē jaunu koncertprogrammu

Atraktīvā grupa Very Cool People sagatavojusi jaunu koncertprogrammu, ko prezentēs tiešsaistē VEF Kultūras pils koncertciklā Koncerts ar odziņu 31. martā plkst. 19. Tas būs muzikāls ieskats šāgada rudenī gaidāmajā albumā 50 Years of Influence + 30 Years of Cool Equals 13 Years of Music Hooliganism. Tiešraide – Bilesuparadize.lv, turpat pieejamas biļetes par pieciem eiro.

"Vēlējāmies uztaisīt šādu koncertu, jo parasti pirms albuma izdošanas dodamies kādā tūrē vai arī uzspēlējam jauno materiālu mazākām auditorijām. 2020./2021. gadā esam šo programmu pilnībā nospēlējuši tikai Lietuvā Nida Jazz un Šiauliai Jazz vasaras festivālos. Kaimiņi reaģēja ļoti atsaucīgi, tāpēc vēlējāmies arī Latvijas publikai sniegt īpašu koncertu, iepazīstinot ar to, kas no mums gaidāms šāgada vasarā un rudenī,"  saka Very Cool People ģitārists un runasvīrs Elvijs Grafcovs.

Šis būs jau astotais grupas albums, un šoreiz uzmanības centrā ir paši pamatsastāva dalībnieki bez pieaicinātiem vokālistiem. Albumā un koncertprogrammā džezs savijas ar klasisko mūziku, Balkānu mūzika ar metālu, surf ar fanku un soulu, kora mūzika ar klezmeru un Latvijā dzīvojošo tautu mūziku. "Šī, manuprāt, ir mūsu labākā koncertprogramma un albums, kuru līdz šim esam radījuši, bet tā jau ar katru jauno darbu liekas katram māksliniekam, kurš ir nemitīgā attīstībā un jaunu ideju meklējumos," piebilst E. Grafcovs. Koncertā īpaša uzmanība būs veltīta arī skatuves vizuālajam noformējumam – vērīgākie skatītāji tajā varēs ieraudzīt jaunā albuma vāciņu.

Albuma un koncerta garais nosaukums simbolizē šābrīža situāciju grupas attīstībā. Visi tās dalībnieki muzikālo izglītību aizsākuši 80. gadu beigās un 90. gadu sākumā, kad tā norisinājās vēl padomju tradīcijās, kad džezu un ritmisko mūziku nemācīja, tomēr kopš 90. gadu vidus visiem bija pieejama Rietumos radītā mūzika – džezs, roks, hiphops. 2000. gadu sākumā mūziķi turpināja izglītību gan Latvijā jaunizveidotajā džeza virzienā, gan arī Lietuvā, Dānijā un Nīderlandē.

2000. gadu otrajā pusē izveidotā grupa Very Cool People – Elvijs Grafcovs (ģitāra), Māris Jēkabsons (tenorsaksofons), Kristaps Lubovs (baritonsaksofons), Laura Rozenberga (trombons), Oskars Ozoliņš (trompete), Māris Vitkus (taustiņinstrumenti), Jānis Olekšs (basģitāra) un Andris Buiķis (bungas) –, eksperimentējot un pārkāpjot žanru robežas, kļuvusi par veiksmīgu apvienību, kas ievērota Eiropā un pat Dienvidkorejā. Ietekmju un pieredzes kokteilis no padomju un mūsdienu Latvijas padara grupas radīto un izpildīto mūziku tik interesantu gan pie mums, gan citviet pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja