Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mīlēt, smieties un raudāt

Festivālā Summertime – aicina Inese Galante gaidāma liela daudzveidība.

"Festivāls Summertime – aicina Inese Galante ir ģimenes svētki dvēselei un sirdij, vieta, kur jūs varat tikties ar draugiem un baudīt glāzi šampanieša ar savām iecienītākajām zvaigznēm pēc koncerta. Tā ir reta iespēja iepazīties ar pasaulslaveniem mūziķiem, kuri pirmo reizi viesojas Latvijā un kurus var dzirdēt tikai mūsu festivālā." Šādus ceļa vārdus publikai saka festivāla producente, stila māksliniece Diāna Galante. Viņas mamma, publikas iemīļotā operdīva Inese Galante festivālā Dzintaru koncertzālē jau 13. vasaru pulcē savus skatuves kolēģus, draugus un domubiedrus mūzikā. Jau šonedēļ no 9. līdz 13. augustam.

 

Mīlas dueti un džezs

Klausītājus gaida tikšanās ar iemīļotiem un iepazīšanās ar jauniem mūziķiem, pārsteigumi. Kā arvien, visos festivāla koncertos piedalīsies arī Ineses Galantes talantu konkursa laureāti. Pie Festivāla orķestra diriģenta pults būs publikai jau labi pazīstamais Summertime – aicina Inese Galante festivālu mākslinieciskais vadītājs Ekharts Viciks no Vācijas. Atklāšanas koncerta Viva amor! (9. augustā plkst. 20) tēma ir mīlas dueti visā to emocionālajā krāšņumā. Maigums, kaisle un humors apvienosies Latvijas un ārzemju dziedātāju priekšnesumos. Dziedās gan Inese Galante, gan pasaulē pieprasītais latviešu basbaritons Egīls Siliņš un kontrtenors Sergejs Jēgers. Gaidāms arī Ineses Galantes sadarbības turpinājums ar starptautiski pazīstamās Latvijas pianistu dinastijas pārstāvi Andreju Osokinu.

Publikas īpaši iemīļots viesis ir virtuozais džeza pianists, komponists un erudītais stāstnieks Daniils Krāmers, kurš valdzina ne tikai ar virtuozu un filigrāni izsmalcinātu pianismu, emocionālo izpildījumu un improvizētāja azartu, bet arī ar saulaino muzicēšanas prieku un radošo brīvību. Dzintaru koncertzālē 10. augustā plkst. 20 viņš muzicēs kopā ar talantīgajiem dvīņubrāļiem, starptautiski pieprasītajiem džeza saksofonistiem Aleksandru un Dmitriju Briļiem. Tā tiešām ir intriga, kā solīts koncerta nosaukumā. Viņi ir leģendārā Krievijas džeza pianista un pedagoga Igora Briļa dēli. Pasaules skatuves viņi iekarojuši sadarbībā ar džeza leģendām – basistiem Natu Rīvsu un Nilu-Heningu Orstedu Pederesenu, saksofonistiem Keniju Garetu, Deivu Libmanu un Bilu Evansu, pianistu un komponistu Deivu Brubeku. Brāļi Briļi sadarbojas arī ar Krievijas džeza eliti un ir laiduši klajā četrus augsti novērtētus studijas albumus. Viņu spilgtā, neatkārtojamā un temperamentīgā spēles maniere paliek atmiņā uz ilgu laiku. Mākslinieki uzstāsies kopā ar džeza ansambli, kurā ietilpst kontrabass un sitaminstrumenti.

Džezs Jūrmalā skanēs arī 11. augustā, kad pirmo reizi Latvijā viesosies ekspresīvais ņūdžeza ansamblis Club des Belugas (Vācija). 2002. gadā izveidotās grupas mūzika jau pēc gada iekļuva Vācijas hitu reitingu virsotnēs. Klajā laisti jau deviņi studijas albumi, iegūtas divas Spanish Jazz Awards nominācijas, viņu mūzika skan filmās, TV šovos, zīmolu Mercedes-Benz, BMW, Lexus, Martini, Samsung, LG Electronics, Victoria’s Secret reklāmās. Publikas mīlestību kolektīvs iemantojis ar spilgtiem žanru kokteiļiem, kur līdzās brazīliešu ritmiem skan Eiropas lounge, elektrosvings, fanks un valda arī soulmūzikas noskaņas. Daudzveidīgo un spilgto skanējumu nodrošina arī sadarbība ar atzītiem Eiropas un ASV džeza vokālistiem. Šo mūsdienīgo džeza apvienību Ineses Galantes fonda komanda savā festivālā vēlējusies redzēt jau sen. Jūrmalā tā muzicēs kopā ar Kalifornijā dzimušo Brendu Boikinu – džeza dziedātāju ar pārsteidzošām vokālajām dotībām un harismu.

 

Reinis Zariņš un itāļu klezmeri

12. augustā uz Jūrmalu jāsteidz jau laikus, jo Dzintaru mazajā koncertzālē uzstāsies viens no spilgtākajiem savas paaudzes pianistiem, 11 starptautisku konkursu un trīskārtējas Lielās mūzikas balvas ieguvējs Reinis Zariņš. Viņš arvien pārsteidz ar ļoti pārdomātām un radošām programmām un interpretāciju dziļumu gan klasiskajā, gan laikmetīgajā mūzikā. Šogad nāk klajā pianista trešais CD, kurā ietilpst latviešu mūsdienu komponistu radīts un speciāli Reinim domāts klavierminiatūru cikls.

Pēc tam lielajā zālē plkst. 20 pirmoreiz Latvijā uzstāsies ansamblis Klezmerata Fiorentina, kurā apvienojušies četri Florences orķestra Orchestra del Maggio Musicale mūziķi – vijolnieks un ansambļa izveidotājs Igors Poļesickis, klarnetists Rikardo Kročila, akordeonists Francisko Furlaničs un kontrabasists Rikardo Donati. Ansambļa māksla ir klezmeru, Balkānu tautu un itāliešu mūzikas savijums. "Katru reizi, kad viņus dzirdu, es nezinu, smieties vai raudāt, jo viņi spēlē mūziku, lai smietos un raudātu. Tā ir ne tikai laba izklaide, bet arī brīnišķīga muzicēšana," par viņiem teicis slavenais maestro Zubins Meta. Festivāla kulminācijā – galā koncertā 13. augusta vakarā – solīts emocionāls sprādziens žanru un stilu daudzveidībā, tajā iesaistot Krievijas lielisko mecosoprānu Oļesju Petrovu, Sergeju Jēgeru, Intaru Busuli, Daniilu Krāmeru, Club des Belugas un citus māksliniekus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja