Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Muzicēs Martins Grūbingers un “Sinfonietta Rīga”

Orķestris “Sinfonietta Rīga” šonedēļ noslēdz savu koncertsezonu, uzstājoties kopā ar vienu no Eiropas slavenākajiem jaunajiem mūziķiem — sitaminstrumentālistu Martinu Grūbingeru (Austrija). Viņu koncerti ieplānoti 28. maijā Ventspils kultūras centrā, 29. maijā Cēsu kultūras centrā un 30. maijā Lielajā Ģildē (koncerta sākums — plkst. 19).


Klausītājiem mūziķi piedāvās Ludviga van Bēthovena Ceturto simfoniju, norvēģu mūsdienu komponista Rolfa Vallīna skaņdarbu “Das War Schon” (“Tas bija skaisti”) un Bendžamina Britena “Variācijas par Frenka Bridža tēmu”.


Atgādināsim, ka Martins Grūbingers Rīgā viesojies jau divas reizes: spēlējis supervirtuozu solonumuru 2006. gada Lielās Mūzikas balvas pasniegšanas ceremonijā un muzicējot kopā ar Rīgas Festivāla orķestri pērnruden.


Par gaidāmo koncertu tā mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē teic: “Manuprāt, izvēlētās partitūras ir lieliskas — kā reibinošām smaržām bagāta skaņu pasaule. Bēthovena fanātiskā ticība mūs uzrunā katrā Ceturtās simfonijas lappusē, bet Bendžamina Britena prieks par raibo un trako pasauli “Variācijās par Franka Bridža tēmu” uzrunās caur cieņas apliecinājumu savam skolotājam. Savukārt Rolfa Vallīna koncerta “Tas bija skaisti” nošu raksta trauslais smalkums un atbildība par katras nots vērtību ir kā radīti izcilā Martina Grūbingera pasakainajai spējai uzrunāt klausītāju vēl pirms vālītes pieskāriena vibrofona noslēpumainajam metālam.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja