Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nevis tā saldsērīgi, bet ar gurniņiem

Valentīndienas koncertos – mīlestība Latīņamerikas ritmos.

Vietu ar īpašu atmosfēru šīgada Valentīndienas koncertiem izraudzījies orķestris Rīga, aicinot klausītājus izbaudīt divus romantiskas mūzikas vakarus 14. un 15. februārī Mūzikas namā Daile. Šajos koncertos orķestra Rīga bigbendam diriģenta Raita Ašmaņa vadībā uz skatuves pievienosies harizmātiskā soliste Elza Rozentāle. Koncertos skanēs mīlestības dziesmas latīņamerikāņu mūzikas ritmos, tāpēc koncertiem dots nosaukums Latino Love Songs.

Diriģents Raitis Ašmanis pēc vairāku gadu pārtraukuma kopā ar orķestra Rīga bigbendu iestudējis Valentīndienas koncerta programmu. Koncertā skanēs dziesmas par mīlestību, kas radītas gan Dienvidamerikā, gan citos kontinentos dažādos laikos, bet tās visas vieno siltie, saulaini enerģiskie un temperamentīgie latino ritmi. Elzas Rozentāles balsī tiks izdziedāta arī Eimijas Vainhausas dziesma Rehab, Antonio Karlosa Žobima Meitene no Ipanemas un How Insensitive. Interesantā versijā izskanēs amerikāņu popzvaigznes un vēlāk politiķa, dziedātājas Šēras vīra Sonija Bono dziesma Bang, Bang. Savukārt meksikānietes Konsuelas Velaskesas skumji kaislīgā Besame Mucho, kas radīta Otrā pasaules kara laikā, kā mīlestības himna tiek izpildīta vēl šodien un, protams, skanēs arī Mūzikas namā Daile gaidāmajos koncertos. Neizpaliks arī orķestra Rīga bigbenda spēlētie instrumentālie opusi, piemēram, Čika Koreas un Arturo Sandovala mūzika. Koncertu vadītājs būs optimistiskais un atraktīvais populārās un klasiskās mūzikas dziedātājs Mikus Abaroniņš.

"Lai arī no Rietumiem ienākusī Valentīndienas tradīcija ir viens liels mārketinga pasākums, es esmu par šo svētku svinēšanu, jo tie taču ir par mīlestību!" saka koncerta soliste Elza Rozentāle, viena no Latvijas spilgtākajām jaunajām dziedātājām. Viņa ir māksliniece ar unikālu un Latvijas muzikālajai videi neraksturīgi spēcīgu vokālu, kurā samtainais tembrs mijas ar etnodziedājuma pamatīgumu un jaudu. Viņas repertuārā iekļautas gan džeza un soula mūzikas pērles un dziesmu kaverversijas, gan arī latviešu un citu tautu folkloras dziedājumi.

Plašāku popularitāti Elza Rozentāle ieguva, piedaloties televīzijas šovā Izklausies redzēts (2015), kur spilgti parādīja savas spējas mainīt balsi, pielāgojot to dažādiem mūzikas žanriem. Viņa ir soliste etnomūzikas grupā Bur mani un izveidojusi elektrosvinga projektu Electric Elza. Jau gadiem Elza Rozentāle ir koncertuzvedumu Cabaret soliste. Pasaules mūzikas festivāla Porta projektā Trīs harmonijas noslēpumi viņa kopā ar Valtu Pūci, Intaru Busuli, gruzīnu fusionjazz grupu The Shin un moldāvu etnodžeza grupu Trigon uzstājās Rīgā, Tbilisi un Kišiņevā.

Top komentāri

labāk
l
ar grauzdētiem stilbiņiem un alu ! :))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja