Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

No ideālās mīlestības līdz nekurienei. Festivāls Vīnes klasika skanēs Rīgā un Jūrmalā

Ikgadējo VSIA Latvijas koncerti rīkoto festivālu Vīnes klasika atklās Latvijas Radio kora un diriģenta Sigvarda Kļavas koncertprogramma Johannesa Brāmsa Mīlas valši Dzintaru koncertzālē 14. februārī plkst. 19.00.

Festivāla turpmākajos koncertos līdz 25. februārim Rīgā un Jūrmalā skanēs Vīnes klasiķu Volfganga Amadeja Mocarta, Ludviga van Bēthovena, Jozefa Haidna, romantiķa Johannesa Brāmsa, kā arī citu komponistu skaistākie darbi. Viesosies Berlīnes filharmoniķu pirmā koncertmeistare, vijolniece Vineta Sareika, ar paša izveidoto orķestri uzstāsies mūsu izcilais jaunais vijolnieks Daniils Bulajevs, klaviermūzikas vakaru sniegs pianists Vestards Šimkus, piedalīsies orķestris Sinfonietta Rīga un citi Latvijas un ārvalstu mūziķi.

Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava savu jauno koncertprogrammu Johannesa Brāmsa Mīlas valši dēvē par ideālās mīlestības meklējumu ceļu. Mājas muzicēšanas gaisotnē līdzās Brāmsa kordziesmām skanēs arī Franča Šūberta klaviermūzika Agneses Egliņas un Riharda Plešanova četrrocīgā izpildījumā.

Brāmsu izvēlējusies arī mūsu izcilā vijolniece Vineta Sareika un viena no spožākajām franču jaunās paaudzes pianistēm Amandīne Savarī, kuras duetā 16. februārī Dzintaru koncertzālē atskaņos visas trīs vācu romantiķa vijoļsonātes. Ar iedziļināšanos Brāmsa daiļradē duets turpina monogrāfisko izpētes ceļu, kura gaitā jau atskaņotas un ierakstītas Edvarda Grīga un Volfganga Amadeja Mocarta vijoļsonātes.

Orķestris Sinfonietta Rīga koncertprogrammā Haidna Filozofs un Bēthovena Pastorālā simfonija 17. februārī Lielajā ģildē muzicēs kopā ar britu vijolnieku Tomasu Guldu un austriešu sitaminstrumentālistu Bernhardu Šimpelsbergeru. Kā jau noprotams, skanēs Ludviga van Bēthovena Sestā Pastorālā simfonija jeb atmiņas par dzīvi laukos, Jozefa Haidna 22. Filozofu simfonija un mūslaiku Vīnes starpžanru meistara Johannesa Berauera žilbinošais dubultkoncerts NoWhere NowHere.

Vijolnieks Daniils Bulajevs ar savu domubiedru kamerorķestri Davinspiro Camerata 18. februārī Lielajā ģildē gatavojas spēlēt Volfganga Amadeja Mocarta Piekto vijoļkoncertu Lamažorā un Jozefa Haidna Simfoniju Domažorā.

Pianists Vestards Šimkus 22. februāra vakaru Lielajā ģildē piepildīs ar pasaulē garāko klasiskās mūzikas klavierskaņdarbu – Ludviga van Bēthovena 33 variācijām par Antona Diabelli tēmu op. 120. Festivālu noslēgs Volfganga Amadeja Mocarta Rekviēms, kuru 23. un 25. februārī Lielajā ģildē diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā izpildīs Latvijas Radio koris, Sinfonietta Rīga un solisti – soprāns Ilze Grēvele-Skaraine, mecosoprāns Ieva Parša, tenors Artjoms Safronovs un bass Edgars Ošleja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja