Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pārsteidzošu ritmu viskarstākais laiks

Festivālā Rīgas Ritmi 2018 sastapsim spilgtu džeza dažādību

Uzlecošā Ņujorkas džeza zvaigzne jaunā dziedātāja Šenela Džounsa no ASV, kura bija konkursa Riga Jazz Stage 2017 uzvarētāja un nu uzstāsies kopā ar Latvijas Radio bigbendu, skandināvu dīva Beady Belle, klavierspēles virtuozs no Kubas Alfredo Rodrigezs, kontrabasa fenomens un daudzu citu instrumentu spēles meistars Adams Ben Ezra no Izraēlas, pārsteidzošais multiinstrumentālists Gregorijs Boids, folk-progrjazzers grupa Hejira no Londonas un daudzi citi mākslinieki muzicēs ikvasaras festivālā Rīgas ritmi. Festivāls no 26. līdz 30. jūnijam septiņās norises vietās pulcēs izcilus džeza mūziķus no visas pasaules.

Galvenie koncerti notiks Rīgas Kongresu namā, kur 28. jūnijā plkst. 19 uzstāsies kontrabasa fenomens, multiinstrumentālists un interneta sensācija Adams Ben Ezra. Viņš spēlē arī klavieres, ģitāru, vijoli, flautu un citus mūzikas instrumentus, savukārt iedvesmas avoti ir no Baha līdz Stingam, no flamenko līdz arābu mūzikai. Ar vairāk nekā desmit miljoniem skatījumu YouTube viņš ir kļuvis par sociālo mediju zvaigzni un spēlē kopā ar slavenībām, ieskaitot Petu Mesenī, Viktoru Vūtenu un Ričardu Bonu. "Viņa jaunā pieeja mūzikai izmainīs to, kā spēlēs basu nākotnē," rakstīja Reading Eagle.

Kongresu namā tajā pašā vakarā varēs dzirdēt arī dziedātājas Šenelas Džounsas un Latvijas Radio bigbenda jauno programmu, kas veltīta Džordža Gēršvina 120. jubilejai. Turpat 29. jūnija vakarā ar savu trio uzstāsies Grammy balvai nominētais pianists Alfredo Rodrigess, kura aizraujošais artistiskums džezā apvieno Baha un Stravinska ietekmi ar Kubas mūzikas saknēm. "Alfredo ir ļoti īpašs. Viņš neapšaubāmi ir viens no labākajiem jaunajiem pianistiem, ko jebkad esmu redzējis. Viņa potenciāls ir neierobežots," uzskata slavenais mūziķis un producents Kvinsijs Džonss.  Kongresu namā 29. jūnijā uzstāsies arī izsmalcinātā un elegantā nu-jazz pārstāve norvēģu džeza dīva Beady Belle ar savu grupu, valdzinot ar maigu, tomēr arī spēcīgu balsi un personības šarmu.

Līdzās maksas koncertiem Kongresu namā, Nacionālajā bibliotēkā, VEF Kultūras pilī un Kaļķu vārtos aizraujošs džezs baudāms arī bez maksas brīvdabas atpūtas parkā Egle, džeza klubā Trompete un Origo Summer Stage, kur festivāla atklāšana 27. jūnijā plkst. 17 gaidāma ar unikālo džeza personību, metāla bungu virtuozu un vokālistu Gregoriju Boidu, taustiņinstrumentālistu Rūdolfu Macatu, Dānijā dzīvojošo portugāļu izcelsmes basistu Žoao Haselbergu un norvēģu sitaminstrumentālistu Oli Mofjellu. Gregorijs Boids uzstāsies arī atpūtas parkā Egle 28. jūnijā plkst. 20 un klubā Trompete 29. jūnijā plkst. 22.

Sīkāk – www.rigasritmi.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja