Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pūce, Busulis un Moldovas etnodžeza grupa sadarbosies koncertizrādē

Pasaules mūzikas festivāls "Porta" piedāvā Latvijas un Moldovas mūziķu radošas sadarbības koncertprogrammu "Lidojošie latvieši un Besarābijas prinči" Noasā uz AB dambja 9.jūnija vakarā, pavēstīja festivāla producente Ilze Apsiņa. Šī ir jau otrā koncertprogramma projektā "Kultūru Osta", ko īsteno biedrība "Pasaules Mūzika" un kas top ar EK Programmas "Kultūra" atbalstu.

Kā stāsta I.Apsiņa, pasākums iecerēts kā "piemīlīgs vakars ar mūziku, kino un uzkodām" un notiks teatralizētā veidā. Koncertizrādē lomās darbosies Valts Pūce (Vecais jūrasvilks), Intars Busulis (Matrozis), Kristīne Kārkle-Puriņa (Kapteiņa meita), savukārt Besarābijas prinču tēlos iejutīsies viesi —  etnodžeza grupa "Trigon" no Moldovas. Pēc I.Apsiņas stāstītā, pasākuma ideja ir "jauka vakara pavadīšana kopā ar viesiem uz Noasa plosta Daugavā pie Rīgas, skatoties kā ņirb ūdens, baudot dienvidu vīnu un ziemeļu miestiņu un priecājoties kā vakars nolaižas šajā vietā starp abām pilsētas pusēm."

Pasākuma iniciators ir komponists un taustiņinstrumentālists Valts Pūce, kurš iepriekš sadarbojies ar gruzīnu etnodžeza grupu "The Shin" gruzīnu – latviešu programmā "Es Arī". Viņš iesaistīts arī šajā latviešu – moldāvu projektā ar mērķi 2010. gada rudenī abus kopprojektus – gruzīnu–latviešu un moldāvu–latviešu apvienot vienotā koncertuzvedumā "3 harmonijas noslēpumi".

"Trigon" ir etno-džeza grupa no Moldovas, kas dibināta 1992.gadā. "Trigon" stils ietver folka,  džeza, roka un simfoniskās mūzikas elementus. Grupas albums "Moldāvu kāzas džezā"  saņēmis Francijas mūzikas balvu "Grand Prix du Disc". Grupa koncertē Eiropā, Japānā, Jaunzēlandē un bijušās Padomju savienības teritorijas valstīs. Grupu dibinājis un vada Anatolijs Stefanets kurš neparspējami virtuozi spēlē džezam netipisko stīgu  instrumentu – altu. Grupā spēlē arī Dorels Burlacu (taustiņinstrumenti, mutes harmonikas), Gari Tverdohļbs (sitaminstrumenti, perkusijas, ksilofons) un Aleksandrs Arkus (saksofons, flauta, kavals, tautas pūšaminstrumenti).

Biļetes uz koncertizrādi "Lidojošie latvieši un Besarābijas prinči" Noasā 9.jūnijā plkst 19, nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs par 5 latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja