Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Sajūsmā par jaunajiem

Inese Galante vērtē konkursa Jaunais vilnis dalībniekus


Šīs nedēļas sākumā Latvijā bija ieradusies pazīstamā latviešu operdziedātāja Inese Galante, lai piedalītos vasarā gaidāmā konkursa Jaunais vilnis dalībnieku atlasē. Šim piedāvājumam māksliniece piekritusi viena iemesla dēļ — viņai tas šķitis ļoti interesanti, turklāt gribējies uzzināt, kā tas viss izskatās "no iekšpuses". Galante atklāja, ka tā nav pirmā reize, kad viņai piedāvāts darboties kāda konkursa žūrijā — viņa vērtējusi gan šova Divas zvaigznes, gan Jāzepa Vītola jauno vokālistu konkursa dalībniekus. "Man bijis jāsaskaras ar daudziem iesācējiem dziedātājiem, kurus esmu vērtējusi. Tādēļ man prieks, ka viņi mani nevērtē kā kaprīzu primadonnu, bet gan uzklausa kā draugu, kas patiešām grib palīdzēt. Galu galā, dzirde man ir laba, pieredze arī pietiekami liela, tādēļ noteikti kādam varu dot labu padomu. Jo — ne katrs vērtētājs var jaunajam talantam pateikt pareizās lietas." Savukārt piedalīties Jaunā viļņa atlasē Inesi pierunājis komponists Raimonds Pauls, par kuru dziedātāja teic tikai labus vārdus: "Viņu pazīstu jau daudzus gadus, un cienu un mīlu pa īstam. Un, tieši pateicoties viņam, Latvijā notiek šis konkurss. Kad Paula vairs nebūs, tad, manuprāt, šajā ziņā viss apstāsies."

Lūgta novērtēt konkursa Latvijas atlases finālistus, Inese Galante viņiem velta tikai labus vārdus, uzsverot — katram dziedātājam droši varētu saukt bravo!. "Man bija liels pārsteigums, ka Latvijā ir tik daudz jaunu, talantīgu dziedātāju. Ja man būtu teikšana, es uz konkursu virzītu pat divus un vairāk dziedātājus," viņa smejas un piebilst "Klausoties radusies sajūta, ka ikviens nāk no kādas citas valsts, un tieši ar savu atšķirīgo sniegumu ir ļoti interesants."

Galante neslēpj, ja viņai ļoti paticis dziedātājs Dons (pazīstams arī kā Artūrs Šingirejs un Art Green), kurš kļuvis par atlases uzvarētāju, tādējādi iegūstot tiesības pārstāvēt Latviju Jaunajā vilnī. "Mani patīkami izbrīnīja un pārsteidza viņa dziļi tembrētā balss."

Tikpat labus vārdus Galante velta arī pārējiem finālistiem: Lindai Leen, par kuru viņa teic — viss nostrādāts līdz perfektumam, lieliska balss un skatuves tēls; džeza meitenei Ievai Krēvicai, kurai ir savs lielisks stils, balss, pasniegšanas maniere; jaunajai dziedātājai Ievai Sutugovai, no kuras nāk īpašs gaišs starojums. "Šī meitene vēl ir ļoti jauna, taču ārkārtīgi talantīga, un viņu gaida liela nākotne," uzskata Galante.

Par Dona izredzēm gaidāmajā konkursā dziedātāja gan pagaidām negrib spriest, viņasprāt, tas esot neprognozējami. "Tagad Pauls viņam meklēs piemērotu repertuāru, un Donam vēl ir laiks pamācīties. Taču Latvijas pārstāvji šajā konkursā allaž sagādājuši daudz patīkamu pārsteigumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja