Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Skaņdarbs top, kad mūzika atnāk pati

Kasparam Zemītim – albums Vētra klusumā un koncerti

Kaspars Zemītis ģitāru spēlē gandrīz 30 gadu. "Skaitījis neesmu," viņš secina. Bet iesākumā bija nejaušība, kad brālim vieglatlētikas treneris parādījis uz ģitāras dažus akordus. Brālis tos ierādīja Kasparam. "Kopš tā laika spēlēju," viņš lakoniski saka. Paralēli muzicēšanai un komponēšanai viņš ir arī ģitārspēles pedagogs ar 20 gadu pieredzi, izdevis ģitārspēles grāmatu. "Nav man mājās kolekcijas ar ģitārām, nu, kādas trīs elektriskās, trīs akustiskās, bet man ir visādi citādi instrumenti." Februāris ir Kaspara dzimšanas dienas mēnesis, un viņš ir sarūpējis vairākas dāvanas ģitārspēles cienītājiem. Viena no tām – otrais albums Vētra klusumā, kas tiks prezentēts šovakar koncertā mūzikas namā Daile, muzikālos stāstos piedaloties arī deju skolas Dzirnas dejotājiem. Koncertā skanēs skaņdarbi no jaunā albuma – gan Emīla Dārziņa brīnišķīgais Melanholiskais valsis, gan latviešu tautasdziesmu apdares, gan, protams, paša K. Zemīša autordarbi.

Pirmais viņa albums Mana lūgšana tika ierakstīts pirms diviem gadiem, centrālais skaņdarbs tajā bija Mesa. "Šis albums Vētra klusumā atspoguļo mani kā ģitāristu, kā komponistu un to, kā es jūtu ģitāru. Man ir svarīgi, lai albumā parādās tas, kas mani iedvesmo. Būs tautasdziesmu apdares, paša skaņdarbi. Tā ir mūzika, kas šobrīd raksturo mani. Iespējams, es neesmu tik profesionāls, lai uzrakstītu skaņdarbu pēc pasūtījuma, man ir jāgaida, kamēr melodija vai motīvs atnāk. Kad šis brīdis ir klāt, skaņdarbs arī top," Kaspars Zemītis atklāj.

Ģitāristam ir ko teikt klausītājiem, tāpēc februārī Latvijas lielākajās koncertzālēs notiks arī četri viņa koncerti kopā ar partneriem mūzikā un uz skatuves – Agra Daņiļeviča deju skolas Dzirnas dejotājiem, diriģenta Mārtiņa Klišāna vadīto Rīgas Doma zēnu kori, Jelgavas kamerorķestri diriģenta Aigara Meri vadībā un lielisko akordeonisti Initu Āboliņu. Katrā koncertā būs arī īpašais viesis: koncertā Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē 10. februārī tas būs Daumants Kalniņš, Lielajā ģildē Rīgā, kur koncerts gaidāms 14. februārī, – Intars Busulis, bet Vidzemes koncertzālē Cēsis koncertā 25. februārī piedalīsies Linda Leen. Tikmēr Jelgavas Kultūras namā 22. februāra koncerta skatītājus gaida pārsteigums – noslēpumains viesis.

"Domāju, šie četri koncerti būs ļoti atšķirīgi. Mēģināšu atskaņot dažādu mūziku, to, ko man izdevies spēlēt un radīt. Koncerta pirmajā daļā būs mani solo skaņdarbi, bet otrajā daļā – arī nelielas A. Vivaldi un A. Pjacollas koncertkompozīcijas. Gribu, lai ir interesanti ne tikai klausītājiem, bet arī man pašam, arī tiem, kas satiksies uz skatuves. Intimitāte, mazliet smeldzes, pieskārieni dažādām emociju stīgām – no prāta līdz neprātam, no maiguma līdz kaislei un no šaubām līdz pārliecībai," koncerta sajūtas ieskicē K. Zemītis.

Top komentāri

šipsis
š
diletants.grafomāns
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja