Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Slepkavas no videoklipa

The Killers līdera Brendona Flauersa dzīslās rit arī mums radniecīgās lietuviešu asinis. Trešdien, 26. jūnijā, amerikāņu rokgrupa uzstāsies Mežaparkā

Populārās mūzikas koncerti Mežaparka Lielajā estrādē nenotiek bieži, jo nav daudz tādu mākslinieku, kuri šeit spētu pulcēt Dziesmu svētku cienīgu apmeklētāju skaitu. Lasvegasas grupas The Killers dalībnieki nekļuva par superzvaigznēm uzreiz pēc sava pirmā albuma Hot Fuss iznākšanas 2004. gada jūnijā. Tā paša gada augustā viņi festivālā Pukkelpop Beļģijā vēl spēlēja uz vienas no mazākajām skatuvēm neliela klausītāju pulka priekšā – grupas līdera Brendona Flauersa kustības, grimases un vokālais sniegums tik ļoti atgādināja 1980. gadā pašnāvības dievam sevi ziedojušo Joy Division leģendu Īanu Kērtisu, ka nebija šaubu – mēs stāvam vēstures priekšā un, ja Flauerss neaizsteigsies sava pagātnes līdzinieka pēdās, The Killers kļūs par superzvaigznēm. Par dzīvām superzvaigznēm, jo arī Joy Division tādas neapšaubāmi ir, bet mirušas – lielākais hits Love Will Tear Us Apart ir viens no visu laiku pieprasītākajiem gabaliem, taču Īanam Kērtisam baudīt masu sajūsmu par to stadionos nekad nav bijis lemts.

Brendons Flauerss, par spīti grupas nosaukumam, uz dzīvi skatās pozitīvāk – viņš ar sievu audzina trīs dēlus, ir mormoņu baznīcas draudzes loceklis un, starp citu, viņā rit arī mums radniecīgas asinis, jo mūziķa vecmāmiņa ir no Lietuvas.

Mistera Braitsaida pirksts

Tā paša 2004. gada rudenī The Killers karjerā sākās karuselis, kas griežas joprojām: grupas hitus līdz apnikumam sāka spēlēt MTV, atskaņoja radiostacijas, savukārt Mr. Brightside kļuva par visdejojamāko The Killers hitu un neapšaubāmi iekļaujams simt visu laiku dejojamāko roka dziesmu sarakstā. Amerikāņu mūzikas žurnāls Rolling Stone albumu Hot Fuss ierindoja 33. vietā visu laiku labāko debijas albumu simtniekā, un britu mūzikas jaunumu interneta portāla Gigwise lasītāju šīgada aptaujā tas iecelts visu laiku labākā debijas albuma kārtā.

Kritiķi tajā saskatījuši ietekmes no The Cure, Moriseja, Duran Duran, The Cars un Joy Division pēc Kērtisa turpinājuma New Order – pat savu nosaukumu The Killers mūziķi aizguvuši no neesošas grupas, kas darbojas New Order dziesmas Crystal klipā. Ar Vācijas popmūziku 80. gados labi apgādātās Austrumeiropas klausītāji zina, ka arī grupa Alphaville noteikti minama tajā sarakstā, kas labi pazīstams pašiem The Killers dalībniekiem. Pēc šāda izrāviena var atslābt – neviens no turpmākajiem albumiem nav atkārtojis debijas diska panākumus, un meitenes ballītēs joprojām pieprasa veco labo Mr. Brightside.

Brauciens ir obligāts

Pērn pēc triju gadu pauzes, kurā dalībnieki atpūtās cits no cita, darbojoties kā solomākslinieki, The Killers izdeva savu ceturto studijas albumu Battle Born, kas nosaukts grupas biogrāfijā svarīgās viņu pašu privātās Lasvegasas studijas vārdā. Brendons Flauerss apgalvo, ka šis albums esot pats smagākais, ko viņš savā dzīvē paveicis, un nu esot sasniegta pati pilnība, sadarbojoties ar pieciem producentiem, kuru vidū ir tādas slavenības kā Stīvs Lilīvaits, Daniels Lanuā un Brendans O'Braiens.

2005. gada Depeche Mode turnejas iesildītāji Rīgas koncertā bija Ņujorkas grupa The Bravery. Toreiz, saņemot šo ziņu, fani uzgavilēja, jo tas nozīmēja, ka būs baudāms dubultkoncerts – The Bravery mūziķi bija vieni no spilgtākajiem 70. un 80. gadu mijas postpankroka un jaunā viļņa atdzimšanas pārstāvjiem līdzās Interpol, Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs un, protams, arī The Killers. Ja "slepkavas" nebūtu kļuvuši par tādām superzvaigznēm, kādi viņi ir tagad, viņi iesildītu James un nevis otrādi.

Grupas James mākslinieki pārstāv to pašu paaudzi, ko Depeche Mode, un, kaut nekad nav bijuši tik slaveni kā Mārtins Gors un kompānija, viņi divas reizes piedalījušies festivālā Positivus, pierādot, ka Latvijā viņus mīl, uzskata par klasiķiem un fanu šeit netrūkst, taču situācija ir tāda, kāda tā ir. Jebkurā gadījumā atkalsatikšanās ar James būs vēl viens iemesls, kāpēc 26. jūnija brauciens uz Mežaparka estrādi ir obligāts. Kaut vai lai uzzinātu, ka diezgan daudz no James mūzikas ir iedvesmojusies arī mūsu pašu Prāta vētra.

The Killers

Iesilda grupa James

Mežaparka Lielajā estrādē 26.VI plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā Ls 25–40


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gors izsludina izstāžu projektu konkursu 2025. gadam

Latgales vēstniecība Gors izsludina izstāžu projektu konkursu Gors Mākslas galerijā 2025.gadā skatāmajām izstādēm. Projektu konkursā aicināti piedalīties gan mākslinieki, gan izstāžu kuratori vizuālās...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja