Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Smilšu skulptūru parkā uzstāsies Ieva Akuratere un Haralds Sīmanis

Noslēgumam tuvojas radošā smilšu festivāla Magic Sand Riga darbs uz AB dambja. Vēl divas nedēļas līdz 12. septembrim ir iespējams apskatīties gan tēlnieku veidotās lielās skulptūras, gan radīt pašiem savu smilšu skulptūru Latvijas lielākajā smilšu kastē.

4. septembrī plkst. 19 Magic Sand Riga smilšu skulptūru parkā svētdienas saulrieta mūziku piedāvās Ieva Akuratere un grupa Lidojošais paklājs, portālam Diena.lv pavēstīja projekta Magic Sand Riga pārstāvji.

Grupā Lidojošais paklājs apvienojas tautas mūzika ar jaunradi. I. Akurateres akadēmiskās, roka, popa un akustiskās muzicēšanas pieredze un talants savienībā ar Zanes Šmites dziļo izpratni un ilggadējo darbību etnomūzikas jomā rada jaunu pavērsienu latviešu folkloras telpā. Ilzes Gruntes aranžētājas un ģitāristes talants bagātina Lidojošā paklāja skanējumu. Līdztekus latviešu tautasdziesmu mūsdienīgajām apdarēm grupas repertuārā iekļaujas arī I. Akurateres un I. Gruntes oriģināldziesmas. Īpašu nokrāsu ansambļa skanējumam piešķir Matīsa Akuratera spēlētais indiešu instruments tabla un brazīļu perkusijas.

11. septembrī plkst. 19 Magic Sand Riga smilšu skulptūru parkā uzstāsies Haralds Sīmanis un Arvīds Ulme.

H. Sīmaņa koncerti allaž ir notikums Latvijas kultūras telpā. Šoreiz viņa balss skanēs pār Daugavas viļņiem. Koncerts notiks Dzejas dienu laikā. H. Sīmanis pats gan dzeju neraksta, taču ar dziļu izpratni par izvēlēto tekstu rada mūziku, kurā dzīvo poēzija. Mūziķis komponējis gan latviešu dzejnieka Edvarda Treimaņa-Zvārguļa, gan franču dzejnieka Fransuā Vijona, gan spāņu dzejnieka Federiko Garsijas Lorkas tekstus, tomēr visnopietnākā un ilgstošākā sadarbība viņam izveidojusies ar domubiedru un līdzgaitnieku, dzejnieku A. Ulmi. Tieši ar A. Ulmes dzeju H. Sīmanim ir visvairāk dziesmu, un šī sadarbība turpinās.

Abi koncerti tiek rīkoti sadarbībā ar Austras biedrību. Koncertu biļetes cena, kas dod iespēju arī apskatīt smilšu skulptūru parku, ir trīs lati. Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās vai Magic Sand Riga parkā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja