Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Svētki džeza žanra daudzveidībai

Starptautiskā džeza diena Latvijā – 20 notikumu četrās dienās.

Divdesmit notikumu deviņās pilsētās – tik vērienīga ir 4. Starptautiskās džeza dienas programma Latvijā. Džeza mūziku varēs baudīt nevis tikai vienu, bet gan četras dienas Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Tukumā, Cēsīs, Ungurmuižā, Jūrmalā, Siguldā un arī Daugavas vanagu mītnē Londonā.

"Džezs Latvijā pašlaik ir attīstījies līdz tādam līmenim, ka mēs droši varam apgalvot — mums ir visu džeza žanra variāciju piemēri, un katrs mūziķis, kurš pārstāv kādu no tām, ir labi izglītots, ar dziļu un radošu iekšējo pasauli, spējīgs konkurēt ar pasaules līmeņa māksliniekiem. Tam pierādījums ir mūsu mūziķu sasniegumi konkursos, aicinājumi piedalīties džeza mūzikas festivālos Eiropā un ārpus tās. Tāpēc ir pienācis laiks uzdāvināt viņiem, kā arī klausītājiem to vienu dienu, kad visi slavēs šo žanru — džezu. Džezmeņi pelnījuši profesionālus svētkus, piedalīsimies tajos kopā," aicina pasākuma rīkotājas, Wise Music Society līdere Aleksandra Line un dziedātāja Evilena Protektore. Lielākā daļa no džeza dienas pasākumiem ir pieejami bez maksas. Pasākumu programma publicēta vietnē www.jazzday.lv.

Šāgada programmā gaidāmi vairāki pārsteigumi. Lūk, dažas ceļa norādes. Svinības sāksies jau 27. aprīlī ar Jazz Education koncertu: J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks kopkoncerts, kur latviešu džezmeņi rādīs Nīderlandes džeza trombonista un Millennium Jazz Orchestra vadītāja Joana Reindersa meistarklašu rezultātu ar City Jazz Big Band piedalīšanos. Divas dienas – ar bezmaksas jam session pazīstamā džeza saksofonista Denisa Paškeviča dzimšanas dienā 28. aprīlī (plkst. 23) un maksas koncertu 29. aprīlī – tiks ieskandināta viņa jaunā džeza kluba Pashkevich Jazz Club atvēršana Vecrīgā, Palasta ielā 10, bet par jam session improvizācijas vakaru mājvietu trīs dienas pēc kārtas kļūs klubs Trompete. Ārpus Rīgas notiks vairāki koncerti ar pašmāju un ārzemju mūziķu līdzdalību, bet pasākuma kulminācija Rīgā ir gaidāma 30. aprīlī ar latviešu, bulgāru, itāļu un vācu mūziķu instrumentālā kvarteta Distances uzstāšanos Zirgu ielas koncertzālē (plkst. 17). Sekos koncerts RīgaTV 24, kur Very Cool People prezentēs savu jauno albumu (plkst. 19).

Starptautiskā džeza diena tiek rīkota, lai parādītu džeza daudzveidību. 2011. gadā UNESCO iesāktā tradīcija izplatījās strauji, un džeza diena tika svinēta pat starptautiskajā kosmiskajā stacijā vairāk nekā 300 kilometru attālumā no Zemes. Latvija ikgadējās tradīcijas apritē iesaistījās 2014. gadā, un pie mums džeza dienu rīko Wise Music Society — apvienība, kas palīdz publikai atrast jaunu, patiesi labu mūziku, bet grupām — jaunus klausītājus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja