Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Viņa majestāte jaunais gads

Kad 2011. gada festivālā Positivus tobrīd vēl tikai retajam zināmais britu folkroka izpildītājs Kings Čārlzs vasaras svelmē publikai sagādāja asinis stindzinošus mirkļus, bez jebkādas drošināšanas kāpelējot pa skatuves sastatnēm, tika pavērta jauna lappuse Latvijas populārās mūzikas dzīvē. Kopš tā laika Kings Čārlzs ir kļuvis par vienu no iekārotākajiem britu mūzikas vēstnešiem Latvijas melomānu sirdīs, viņš uzstājās arī 2012.

gada festivālā Positivus un nupat palīdzēja rīdziniekiem noskaņoties jaunajam – 2013. – gadam, nospēlējot majestātisku un blīvas skaņas piepildītu koncertu klubā Palladium.

Lai arī Kingam Čārlzam piekabināta folkroka dziesminieka šiltīte, īstā viņa būtība ir tiešs un nepastarpināts rokenrols ar visdažādākajām piedevām – cienājieties, baudiet un esiet priecīgi! Priekam tiešām ir pamats – tam Palladium telpās 31. decembra vakarā sanākušie tiek noskaņoti ar vietējās ska un regeja grupas Kuchenbeat palīdzību, jautras dziesmiņas Kubas un afrikāņu ritmos gandrīz vai ne par ko, taču visvairāk jau par mums pašiem. Mūs pašus diezgan jokainā gaismā parāda arī spontānie, taču saskaņotie saucieni, aicinot mūziķus dziedāt angliski – Kuchenbeat repertuārā lielākā daļa dziesmu ir krievu valodā, kas acīmredzot kādam tik ļoti griež ausīs, ka jāsāk bažīties, vai Palladium zālē nav izsēdināts kādas ļoti nacionālas apvienības desants.  

Un tad pēc stundu ilgas mīņāšanās un gaidīšanas nāk vakara galvenais mākslinieks. Kopā ar vērienīgu pavadošo ansambli – fona vokāliste un tamburīna pavēlniece Kendisa piešķir skanējumam īpašu valdzinājumu, pārējie mūziķi ar instrumentiem vairāk turas ēnā. Kinga Čārlza (īstajā vārdā Čārlzs Kosta) mūzika ir piesātināta, tā skan kā vasara pašā pilnbriedā, kādā tālā, tālā karaļvalstī, kur nepārtraukti valda laime un prieks. Barokāla eklektika, tango elementi, milzu bungu dārdoņa, un to visu savij krāšņas melodijas. Pats Karalis ir visīstākais koncerta pavēlnieks – aizrautīgs, kaislīgs un neprognozējams. Nepārtrauktas transformācijas piedzīvo viņa iespaidīgais matu ērkulis, ar kādu varētu lepoties jebkura daiļava – tas gan kalpo par savdabīgu kroni, gan brīžam izirst cirtās, kas iet pa gaisu ne trakāk kā pašu zvērinātāko metālistu koncertos.

2012. gadā iznāca Kinga Čārlza debijas albums Loveblood, kas ir pamatā visam Vecgada vakara repertuāram, – klausītāji spiedz pie Ivory Road, aiztur elpu pie grandiozās Bam Bam, vēl nedaudz, nedaudz – un kuru katru brīdi skatītāju pūlī parādīsies vismaz vienradzis... Nenoliedzami Čārlza fanu pulkā lielāko daļu veido tieši sievišķā populācija, kas kliedz, lēkā un danco, taču tieši tāds arī ir Kings Čārlzs – arābu prinča kreklā un vestītē, ar spāņu idalgo koķetajām ūsām, ģitāru sev cieši piespiedis kā mīļoto sievieti. Kura gan spētu pretoties viņa šarmam?
Koncerts Vecgada vakarā ir skaista tradīcija, ko jau otro gadu pēc kārtas piekopj klubs Palladium Rīga, iepriekšējo gadumiju sagaidījām ar kanādiešu grupu Austra. Lai 2013. gads nes vēl jaunus un skanīgākus vārdus uz koncertu afišām!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja