Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

FOTO: Rīgas Krievu teātris pēc rekonstrukcijas

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris jauno, 128.sezonu rekonstruētajās telpās atklās 2.oktobrī, šodien preses konferencē pastāstīja teātra direktors Eduards Cehovals.

Jaunā sezona tiks atklāta ar Viljama Šekspīra komēdiju "Divpadsmitā nakts", ko iestudē teātra jaunais galvenais režisors Igors Koņajevs.

Koņajevs Rīgā ieradies no Sanktpēterburgas un noslēdzis darba līgumu uz četriem gadiem. Žurnālistiem Koņajevs stāstīja, ka ir centies gan klātienē, gan videoierakstos noskatīties Rīgas Krievu teātra iestudējumus. 12 gadus Koņajevs ir nostrādājis Ļeva Dodina vadītajā Sanktpēterburgas Mazajā teātrī, galvenā režisora amatā līdz šim nav bijis.

Koņajevs Latvijas Kultūras akadēmijā apmācīs arī aktieru kursu, kas tiks gatavots Rīgas Krievu teātrim.

Režisors Mihails Bičkovs iestudē Fjodora Dostojevska "Tēvoča sapni", bet Mihails Gruzdovs - Alekseja Ščerbakova lugu "Starpstacija". Jaunajā sezonā iestudējumu Rīgas Krievu teātrī veidos arī režisors Dž.Dž Džilindžers.

Teātra direktors ar neslēptu prieku žurnālistiem izrādīja rekonstruētās teātra telpas, moderni aprīkoto skatuvi, kā arī rūpīgi restaurēto Retro zāli. Teātra ēkā, kas tapusi no trim kādreizējām biedrības "Uļijs" telpām, tagad iekārtoti lifti, kas to dara pieejamu arī invalīdiem ratiņkrēslos.

Teātra zāle pēc rekonstrukcijas ir kļuvusi mazāka - vietu skaits no 700 samazinājies līdz 530, toties redzamība būtiski uzlabojusies.

Rekonstruētajā teātrī vairs nebūs izteiktas biļešu cenu amplitūdas. Biļetes maksā no 8 līdz 12 latiem.

Teātra ēkas īpašniece Rīgas dome rekonstrukcijas darbiem izlietojusi 16 miljonus latu, Kultūras ministrija mēbelēm un aprīkojumam piešķīrusi 1 100 000 latu. Tiesa, savu atklāšanu teātris sagaidīs ar īrētiem krēsliem, maksājot par tiem 460 latus dienā. Krēslu piegādes konkursu ir Iepirkumu uzraudzības birojā apstrīdējis viens no pretendentiem, kura piedāvāto krēslu modeli šodien izmēģināja un par ļoti neērtu atzina arī žurnālisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja