Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Jaunais Rīgas teātris dodas viesizrādēs uz Čīli

No 16. līdz 18. janvārim Jaunā Rīgas teātra izrāde Melnais piens Alvja Hermaņa režijā tiks izrādīta starptautiskajā teātra festivālā Santiago a Mil, kas norisinās no 3. līdz 18. janvārim Santjago, Čīlē, informēja teātra pārstāve Daiga Bināne.

Santiago a Mil ir viens no nozīmīgākajiem Latīņamerikas festivāliem, kas notiek jau divdesmit otro reizi. Festivālu organizē fonds Teatro a Mil, kas ir bezpeļņas organizācija, kas par savu mērķi izvirzījusi kultūras un mākslas attīstību, daudzveidību un popularizēšanu, rūpējoties, lai dažādas mākslas izpausmes formas sasniedz pēc iespējas lielāku skatītāju skaitu. Fonds veicina starptautiski atzītu ekspertu viesošanos Čīlē un tikšanās ar teātra profesionāļiem, nodrošina kultūras pieejamību un daudzveidību reģionos, kā arī organizē dažādas meistarklases un apmācības programmas. Ar festivāla pasākumu palīdzību Teatro a Mil cenšas atdzīvināt nomaļus Santjago rajonus, veicinot to attīstību, samazinot kriminogēno situāciju, piesaistot un izglītojot jaunu publiku. Fonds lielākoties visus projektus realizē ciešā sadarbībā ar dažādiem mākslas atbalsta fondiem un ārvalstu vēstniecībām.

Kopš festivāla dibināšanas izrādītas 786 izrādes no Čīles, kā arī 270 izrādes no 40 citām valstīm. Kopējais apmeklētāju skaits sasniedzis 8,6 miljonus. Pēdējos gados tas norisinājies jau sešās Čīles provincēs un piecpadsmit Santjago rajonos.

2008. gadā festivālā pirmo reizi tika pārstāvētas arī Austrumeiropas valstis – JRT izrādīja režisora Alvja Hermaņa izrādi Soņa, bet 2012. gadā festivālā piedalījās JRT māksliniece Monika Pormale. Izrāde Melnais piens tiks spēlēta teātrī El Teatro Municipal de las Condes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja