Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lēna videokonference strauji augošai krīzei

No 20. maija līdz 17. jūnijam, piecas nedēļas pēc kārtas, notiks publiska tiešsaistes videokonference With For About 2020 jeb Kopā ar, priekš un par 2020. gadu. Lielbritānijas organizācija Heart of Glass sadarbībā ar Latvijas Jaunā teātra institūtu un citām Eiropas, ASV un starptautiskām organizācijām aicina tiešsaistē uzklausīt māksliniekus, aktīvistus un akadēmiķus.

Lai aktualizētu situāciju, kādu vīrusa inficētajā pasaulē šobrīd izdzīvo dažādas sabiedrības marginalizētās grupas, ikgadējā Heart of Glass rīkotā konference mainījusi formātu, pieaicinot kā kuratorus mentālās veselības aktīvistu Džeimsu Ledbiteru, kurš darbojas ar pseidonīmu The Vacuum Cleaner, un kuratori Sesilju Vī. Tajā plānots kopradīt dzīvu, starpdisciplināru dialogu starp mākslu, aktīvismu un sociālajām praksēm, kas radītas, lai reaģētu uz Covid-19 krīzi. Konferences centrā – kuratoru izvēlētu dalībnieku radītas videoprovokācijas, kuru mērķis ir veidot telpu jautājumiem par vīrusa izraisītām sociālām sekām un ietekmi nākamajā dekādē – vēl vairāk sarežģot robežu šķērsošanu, radot jaunus rasisma viļņus, ekoloģiskas problēmas, sašķeltu sabiedrību.

"Latvijas Jaunā teātra institūts šo iniciatīvu atbalsta projekta ACT: māksla, klimats, pārmaiņas ietvaros, aicinot piedalīties arī māksliniekus no mūsu reģiona vai valstīm, kuras pandēmijai ir sagatavotas vissliktāk," stāsta institūta direktore Gundega Laiviņa.

Tiešsaistes videokonference norisināsies katru trešdienu plkst. 16.30. Pasākums notiks angļu valodā, un to varēs vērot bez maksas, reģistrējoties šeit: https://www.eventbrite.co.uk/e/with-for-about2020-tickets-103931618268.

Konference aptvers šādas tēmas: invaliditāte, LGBTQ, rasisms, feminisms, ekoloģija, psihiskā veselība, sociālais darbs, koloniālisms, likumdošana, migrācija, sociālā nevienlīdzība. Aktualizēs jautājumus – kādus radošus risinājumus marginalizēti cilvēki/ grupas izstrādājuši, lai izdzīvotu vēl pirms Covid-19 krīzes?, kādi radoši pašorganizācijas veidi pastāv kā atbilde Covid-19?, kā mēs dalāmies ar šiem risinājumiem un kā tos varētu pielietot nākotnē?

Plašāk: www.theatre.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja