Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Liepājas teātris izrādi Stavangera rādīs Rīgā

Jau šajā nedēļas nogalē, 22. un 23. februārī, M. Čehova Rīgas Krievu teātrī rīdziniekiem un pilsētas viesiem ir iespējams noskatīties Liepājas teātra izrādi Stavangera. Pulp People, kuru iestudējis viens no spilgtākajiem savas paaudzes krievu režisoriem Konstantīns Bogomolovs, pārstrādājot krievu dramaturģes Marinas Krapivinas lugu.

Ar šo izrādi teātris uzaicināts piedalīties Krievijas prestižajā festivālā Zelta Maska Maskavā, uz kurieni dosies jau marta sākumā. Izrāde nominēta arī laikraksta Dienas Gada balvai kultūrā: "Stavangera ir kā aukstuma pote – stindzinoša un nežēlīga, sirreāla un tieša vienlaikus. Krievijā populārais režisors Konstantīns Bogomolovs Liepājas teātrī ļāvies tam, kam reti ļaujas Maskavā, – teātra eksperimentam ar skatītājiem un aktieriem, pēdējiem pierādot, ka tie spēj strādāt Eiropas augstākajā līmenī. Skatītāji caur provokācijām (tabu pārkāpumi un necenzēta leksika ir mazākās no tām) uzzina, cik šausminošas var kļūt visikdienišķākās lietas un cik atsvešināti var uz tām raudzīties," teikts par iestudējumu, izvirzot nominācijas.

Izrādes centru veido Kristīne (Laura Jeruma) un Ods (Sandis Pēcis vai Rolands Beķeris) – abi iepazinušies virtuālajā vidē un nolēmuši satikties. Kristīne atstāj savu vīru un slimo vīra tēvu, un dodas uz Stavangeru pie Oda, vīram pasakot, ka brauc uz turieni strādāt. Tomēr arī pārējiem varoņiem ir savi stāsti, ar kuriem dalīties, un tie ir tikpat nozīmīgi kā Kristīnei un Odam. Saplūstot kopā visiem stāstiem, atklājas skaudrs mūsdienu sabiedrības portretējums un vērtību devalvācija.

Vēl iestudējumā piedalās aktieri Kaspars Kārkliņš, Agnese Jēkabsone, Gatis Maliks, Signe Ruicēna, Everita Pjata, Viktors Ellers un Anda Albuže.

Biļetes uz viesizrādēm Rīgā vēl iespējams iegādāties gan teātrī, gan Biļešu servisa kasēs visā Latvijā. Biļešu cena no Ls 8 līdz Ls 15.

Līdz 16 gadu vecumam – neiesakām!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja