Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Liepājas teātris viesosies Rīgā

Rīgas svētku laikā no 19.augusta līdz 21.augustam ar devīzi _Liepājas teātra sveiciens rīdziniekiem _galvaspilsētas svinībās piedalīsies arī Liepājas teātris.Liepājas teātris piedāvās skatītājiem noskatīties pagājušās sezonas krāšņāko un grandiozāko iestudējumu, kas tapis sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri,- mūziklu Vestsaidas stāsts.

Režisora Valda Lūriņa iestudēto mūziklu būs iespējams novērtēt 19. un 20. augustā Dailes teātrī, portālu Diena.lv informēja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.Visā pasaulē plaši pazīstamais Leonarda Bernsteina mūzikls Vestsaidas stāsts pirmo reizi iestudēts 1957. gadā un piedzīvojis neskaitāmus iestudējumus visā pasaulē. Mūzikla darbība norisinās Amerikā, kur savu vietu zem saules cenšas izcīnīt divas jauniešu bandas- amerikāņi un puertorikāņi. Nesaskaņas, naids, alkas pēc laimes, un visam pa vidu divu jauniešu- Tonija un Marijas- uzplaukstošā mīlestība.„Tāpat kā Šekspīra luga Romeo un Džuljeta, kas veido pamatu šim iestudējumam, Vestsaidas stāsts nav zaudējis savu aktuālo problemātiku- pieaugušie pret bērniem, sabiedrība pret visiem, galu galā cilvēciskās bārenības tēmas šai pasaulē. Tas ir stāsts par mīlestību, kā arī par vardarbību un naidu. Par cilvēkiem, kas cenšas atrast sevi. Un šis stāsts parāda, ka vienīgā iespējamība, kā atrast savu vietu pasaulē, ir atrast sevi mīlestībā, tāpēc nav svarīgi, vai darbība notiek Amerikā vai Latvijā,” uzsver režisors V. Lūriņš.Tonija un Marijas lomas izpildīs viesmākslinieki Juris Jope un Jolanta vai Annija Putniņa. Pārējās lomās Everita Pjata, Agnese Jēkabsone, Viktors Ellers, Kaspars Kārkliņš, Sandis Pēcis, Mārtiņš Kalita, Egons Dombrovskis, Anete Berķe, Rolands Beķeris, Gatis Maliks, Pēteris Lapiņš, Marģers Eglinskis, Inese Jurjāne, Edgars Pujāts, Signe Ruicēna, Ilze Būde, Madara Melne, Ilze Jura, Laura Jeruma, Edgars Ozoliņš un citi.

Izrāde nominēta 2010./2011. gada Spēlmaņa nakts balvai divās nominācijās- Gada kustību mākslinieks (Alberts Kivlenieks) un Gada aktieris otrā plāna lomā (Egons Dombrovskis).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja