Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Top dejas izrāde Tas, ko viņa neredz

8. septembrī mūzikas namā Daile pirmizrādi piedzīvos jaunās, talantīgās horeogrāfes Lienes Gravas veidotā dejas izrāde Tas, ko viņa neredz, informē izrādes producente Ieva Niedre.

Izrāde ir stāsts par 21. gadsimta cilvēku un viņa vienkārši sarežģīto dabu,  par motivāciju un tās trūkumu, par centību un vēlmi sevi pierādīt. Stāsts par vēlēšanos būt labākam un patikt citiem. Par mednieku un medījumu, par pašapliecināšanos. Īsumā – stāsts ir par vīrieti.

Režisore kopā ar dramaturgu Valteru Jonātu vēlas atklāt kādu daļiņu no tās vīrieša pasaules, ko sieviete ikdienā neredz un vīrietis ne vienmēr pats sevī pamana. Caur šo pasauli tiks izspēlēts stāsts par satikšanos, spēju izveidot attiecības ar otru cilvēku un saglabāt tās ilgstoši. Kā attiecības veido mūsdienu vīrietis? Kas ir tas, ko sieviete neredz, nezina? Lai pēc iespējas tiešāk, galvenā tēla problemātikai un mūsdienu laikmetam atbilstoši atklātu šos jautājumus un veidotu izrādes tekstuālo materiālu, par dramaturgu izvēlēts viens no Latvijas spilgtākajiem mediju guru – uzņēmuma McCANN Riga radošais direktors Valters Jonāts.

Izrādes radošā komanda apvieno spožus jaunos talantus. Režisore un horeogrāfe Liene Grava ir vairākkārtēja Spēlmaņu nakts nominante un balvas ieguvēja nominācijā Gada kustību mākslinieks. Kā horeogrāfe viņa strādājusi pie projektiem gandrīz visos lielākajos Latvijas teātros, no kuriem pēdējie spilgtākie ir izrādes Piafa, Sarkanais, sasodītais mēness un Ziloņcilvēks Liepājas teātrī, Frankenšteins Dailes teātrī un opera Iemūrētie Latvijas Nacionālajā Operā un baletā. Dejotājs un galvenās lomas atveidotājs Aldis Liepiņš sevi ir pierādījis gan vietējā, gan starptautiskā mērogā, piedaloties vairākos dejas projektos ar Latvijas Jaunā Teātra institūtu, Latvijas Nacionālā teātra izrādēs Inside un Cilvēks, kas smejas, kā arī Latvijas Nacionālās operas un baleta izrādē Makbets. Dejotāja Vita Bekmane darbojas starptautiskā un vietējā mērogā gan kā horeogrāfe, gan profesionāla dejotāja, strādā kā pedagogs deju studijā Dzirnas. Izrādes mūzikas autori un izpildītāji ir mūziķi Rūdolfs Dankfelds, Matīss Runtulis un Toms Poišs, kuru radošā darbība ir saistīta ar tādiem māksliniekiem kā Latvijas Radio Bigbends, Daumanta Kalniņa kvintets, Aminata, Dons un  Astro’n’Out.

Režisores un horeogrāfes iecere ir izveidot dejas izrādi, kura pārvarētu daudzu cilvēku prātos esošo stereotipu, ka laikmetīgā deja vairāk koncentrējas uz formu, ne stāstu, ka tā ir pašmērķīga. Lienes Gravas iecere ir parādīt šo dejas žanru no cita, Latvijas skatītājam mazāk pierasta aspekta – liekot būtisku uzsvaru uz spraigu un sižetiski interesantu stāstu, spilgtiem tēliem un daudzšķautņainām varoņu attiecībām.

Biļetes uz izrādi iespējams iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs un internetā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja