Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Visas manas vājības ir tavas lūpas

Nacionālā teātra uzvedums turpina pētīt izrāžu komponentus

Ķermenis, kas kustas vārsmās, un panti, kas piepilda telpu, – šodien, 1. novembrī, plkst. 18.30 Latvijas Nacionālā teātra Jaunajā zālē pirmizrādi piedzīvos laikmetīgās dejas iestudējums visas manas vājības ir tavas lūpas, kas ir triju horeogrāfu – Agates Bankavas, Rūdolfa Gediņa un Dmitrija Gaitjukeviča – satikšanās ar trim atzinību saņēmušiem jaunākās paaudzes dzejniekiem, atklājot viņu pārstāvēto izteiksmes veidu radniecību.

"Mēs lozējām, kurš kuram tiks," sarunā ar laikrakstu Diena atklāj Rūdolfs Gediņš. Viņam ir ticis Jānis Tomašs, kurš pagājušajā gadā ir ieguvis Latvijas Literatūras gada balvu kategorijā Spilgtākā debija par daudzsološāko pieteikumu Latvijas rakstniecībā ar dzejas krājumu Melnie darba cimdi (izdevniecība Pētergailis, 2016). Agate Bankava ir izlozējusi Krišjāni Zeļģi, Dmitrijs Gaitjukevičs – Arvi Vigulu. "Tas ir introspektīvs fragments: trausls un apcerīgs, kurā horeogrāfs runā par skaistumu. Par to, kā cilvēkam mainās izpratne par vērtībām, kļūstot vecākam, vairāk pieredzējušam un viedākam," par sava kolēģa veikumu stāsta Rūdolfs Gediņš, kura paša fragmenta uzmanības centrā būs cilvēki, kuri mums ir bijuši svarīgi, bet palikuši pagātnē un mūsu prātos.

Savukārt Agate Bankava piedāvās ironisku mūziklu par satikšanos, kopā būšanu un šķiršanos romantiskā izpausmē ar dziesmām, kuras izpildīs aktieri. Viņi visi strādā atšķirīgi, tāpēc atšķirīgi ir viņu darbi, taču starp tiem būs estētiskas un tematiskas sasauces. Par vienojošu saikni kļūs arī aktieris Ģirts Jakovļevs, kurš piedalīsies Agates Bankavas un Dmitrija Gaitjukeviča veidotajos fragmentos.

Kā dramatiskā teātra aktieri jūtas laikmetīgās dejas izrādē? Ja tu esi talantīgs, meistarīgs un harismātisks, nav svarīgi, ka, būdams aktieris, tu neesi taisījis špagatu, uzskata Rūdolfs Gediņš. Iestudējuma kostīmu māksliniece ir Madara Botmane, mūzikas autors – Edgars Mākens, kura radītās kompozīcijas jau ir kļuvušas par īstiem hitiem uzveduma veidotāju vidū. "Mēs tos dungojam bez apstājas," atzīst horeogrāfs.

Šis ir jau otrais iestudējums Latvijas Nacionālā teātra Jaunās zāles četru izrāžu ciklā, kurā katrs darbs pievēršas vienam no teātra izteiksmes līdzekļiem: scenogrāfijai, kustībai, skaņai un vārdam. Iesācies ar režisora un scenogrāfa Reiņa Suhanova uzvedumu Antiņš. Zelts. Kalns, tas turpināsies ar komponista Jēkaba Nīmaņa un režisora Toma Treiņa darbiem. Tuvākās izrādes visas manas vājības ir tavas lūpas notiks 5. novembrī, 4. un 7. decembrī plkst. 18.30.

Aktuālajai informācijai var sekot līdzi interneta vietnē www.teatris.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja