Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Žurkulēni ciemos pie vecvecākiem

Leļļu teātrī dzīvosies, garlaikosies un blēņosies Koko un Riko

Šoruden Latvijas Leļļu teātrī top muzikāla izrāde par zinātkārajiem žurku puikām Koko un Riko, kuri daudziem bērniem pazīstami no Evijas Gulbes un Lindas Lošinas popularitāti guvušajām grāmatiņām. Iestudējuma veidotājs ir režisors Ģirts Šolis, kurš šobrīd aktīvi gatavojas Koko un Riko pirmizrādei 10. septembrī.

"Izvēlējāmies stāstu par vecvecākiem, par vasaras brīvdienām. Brīvdienas ne vienmēr sakrīt ar vecāku atvaļinājumiem, un tad bērni tiek atdoti vecvecāku paspārnē laukos vai vasarnīcās. Sākumā vecvecāki varbūt izturas stingri un liekas, ka būs liela disciplīna, bet – vismaz manā pieredzē – viņi bieži vien izrādās vēl lielāki mazbērnu lutinātāji nekā vecāki. Lugas stāsts ir par šo divu paaudžu attiecībām un viņu dažādajiem skatījumiem uz dzīvi, kuri saknē nemaz tik ļoti viens no otra neatšķiras," stāsta režisors.

Koko un Riko dzīvojas un – kā visi bērni – kādā brīdī arī garlaikojas un blēņojas Grauzēju ielas vecākā nama pagrabā. Tur atrodamas daudzas interesantas cilvēku aizmirstas mantas, kas izrādē pārtop par mūzikas instrumentiem. Ar caurulēm, krāsu bundžām, katliem un citām grabažām izrādes ritmisko muzikālo pavadījumu rada perkusionisti un ikdienā teātra skatuves meistari Artis Avotiņš-Lācis un Alberts Mednis. Izrādē tikpat kā nav teksta, jo –  žurkulēni taču cilvēku valodā nerunā! No vienas puses, aktieriem šoreiz esot vieglāk, jo nav jāmācās teksts, bet, no otras puses, šādu izrādi veidot esot sarežģītāk. "Tekstā vienmēr var glābties un slēpties, bet te – ja nebūs notikuma, skatītāji vienkārši aizmigs," smejas Ģ. Šolis. 

Izrāde paredzēta bērniem pēdējā pirmsskolas vecuma posmā un 1.–4. klašu skolēniem, bet režisors atklāj, ka viņš labprāt vispār nekādus vecuma ierobežojumus neliktu, un aicina uz Leļļu teātri doties visiem kopā, jo pēc tam ģimenei ir interesanti un vērtīgi redzēto apspriest. Izrādē būšot pa humora odziņai arī pieaugušajiem.

Šī sezona Leļļu teātrī solās būt ļoti bagāta. Koko un Riko vēlreiz dosies pie bērniem gan Rīgā, gan ārpus tās ar Ziemassvētku izrādi. Gaidāmi starptautisku viesrežisoru iestudējumi – holandieša Dudas Paivas Raiņa Zelta zirga versija pieaugušākiem skatītājiem un delartiskās komēdijas meistara no Itālijas Dāvida Džovanzannes Romeo un Džuljetas iestudējums. Ģ. Šolis veidos Alberta Kronenberga 130. jubilejai veltītu Tuntuļu Jurīša izrādi, gaidāma Andra Kalnozola veidotās Kazanovas pirmizrāde pieaugušajiem un Naksitrallīšu iestudējums bērniem Lauras Čaupales režijā, kā arī citi darbi. 

Aptuveni pirms gada par Leļļu teātra galveno režisoru kļuvušais Ģirts Šolis par darba apjomu nesūdzas: "Mana ienākšana ir daļa no tās enerģijas, kas te tagad virmo un strāvo, un šī enerģija man patīk."

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja