Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Estrādē vēl pirms Dziesmu svētkiem

Ikviens aicināts iepazīt Mežaparka Lielās estrādes pārmaiņas

Vēl pāris nedēļas un Latvijā sāksies XXVI Vispārējo latviešu dziesmu un XVI Deju svētku norises. Svētku kulminācijas koncerts, kā allaž, ar svētku dalībniekiem un skatītājiem piepildīs Mežaparka Lielo estrādi, kurā tikko kā noslēgušies pirmā atjaunošanas posma darbi, kas paredzēja jauna skatītāju laukuma izbūvi. Biļetes uz Dziesmu svētku noslēguma koncertu Zvaigžņu ceļā daudzi diemžēl nepaspēja nopirkt, taču tas nenozīmē, ka arī Mežaparka Lielās estrādes iespaidīgās pārmaiņas paliks neapskatītas. Lai varētu iepazīties ar atjaunoto estrādi, ikviens interesents aicināts to apmeklēt jau 20. un 21. jūnijā, turklāt bez maksas.

Šovakar, 20. jūnijā, no plkst. 18.00 līdz pat saulrietam par godu vēsturiskā objekta pirmā atjaunošanas posma pabeigšanai notiks svinīgs pasākums #EsiPirmais Mežaparka Lielajā estrādē, kurā norisināsies dažādas aktivitātes – muzikālas un ne tikai.

Estrādes viesus sagaidīs orķestris Rīga, un koncertā piedalīsies daudzi Latvijā pazīstami un iemīļoti mākslinieki un kolektīvi. Pirmo deju uz atjaunotās estrādes skatuves izdejos Tautas deju ansambļi Dzintariņš un Dancis. Pirmo dziesmu savukārt izdziedās jauniešu kamerkoris Kamēr. Pasākumu kuplinās arī dziedātāja Ieva Akuratere, kuras skandētā dziesma Manai tautai uzvarēja pirmajā Latvijas Radio dziesmu aptaujā Latvijas likteņdziesma. Tāpat koncertā uzstāsies dziedātāja Marija Naumova, kas pirmā no Latvijas pirms sešpadsmit gadiem uzvarēja starptautiskajā dziesmu konkursā Eirovīzija. Ar savu daiļradi klātesošos priecēs arī komponists Mārtiņš Brauns, kura komponētā dziesma Saule, Pērkons, Daugava ir ne vien Dziesmu svētku neatņemama sastāvdaļa, bet ir izvēlēta arī par Katalonijas himnu. Pasākumā uzstāsies TV šova Izklausies redzēts pirmās sezonas uzvarētāja Dināra Rudāne un TV šova X faktors pirmās sezonas Latvijā uzvarētājs Arturs Gruzdiņš. Savukārt vakara izskaņā ielīgošanas enerģijā dalīsies grupa Iļģi.

Šīvakara pasākumā ikvienam būs iespēja iepazīties ar pirmajā estrādes atjaunošanas posmā paveiktajiem būvdarbiem, iemūžināt sevi fotouzņēmumā atjaunotajā estrādē, piedalīties Swedbank balss spēlē DzieDot un saldumu ražotāja Laima īpašajā spēlē Atzīsties mīlestībā Latvijai. Kopā ar radošās apvienības Pasaku nams tēliem varēs izzināt latvju zīmes un darboties bērnu radošajā istabā. Gan lielus, gan mazus pasākuma dalībniekus gaida plaša izklaides programma ar dažādiem konkursiem un pārsteiguma balvām, tāpat būs iespēja iegādāties Dziesmu un deju svētku suvenīrus, īpašus amatnieku darinājumus un kārumus.

Savukārt ceturtdien, 21. jūnijā, izstaigāt Mežaparka Lielo estrādi un klātienē iepazīties ar tās piedzīvotajām pārmaiņām varēs teju visas dienas garumā – no plkst. 12. līdz 18.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja