Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

KDi iesaka: Bez ironijas un snobiska cinisma

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Pirmizrāde. Režisors Alvis Hermanis Jaunajā Rīgas teātrī ir iestudējis amerikāņu dramaturga Noas Haidla jaunāko lugu Dzimšanas dienas sveces. Šo darbu autors ir veltījis savai sievai, domājot par mīlestības spēku, kas spēj savienot pagātni, tagadni un nākotni. Lugas pirmizrāde šogad notika Ņujorkas Brodvejā un Berlīnes Vācu teātrī. JRT izrādei dots nosaukums Dzimšanas dienas kūka. Alvis Hermanis saka: "Kad pasaule ļogās un grīļojas, tad jo labāk saprotam, ka svarīgākais dzīvē ir cilvēki, kuri mums ir vistuvākie, – ģimenes locekļi. Viss pārējais ir mirāža un nieki. Dažreiz gribas uztaisīt izrādi bez ironijas un snobiska cinisma. Šis ir tas gadījums." Lomās: Regīna Razuma, Agate Krista, Sabīne Tīkmane, Marta Lovisa, Elvita Ragovska, Gerds Lapoška, Jānis Grūtups, Ritvars Logins un Toms Harjo. 

Dzimšanas dienas kūka
JRT 30.XI, 1.–4.XII plkst. 19
Biļetes pārdotas 

***

Obojists Aleksejs Ogrinčuks būs atskaņojuma vadītājs orķestra Sinfonietta Rīga koncertos Daugavpilī un Amsterdamā. Publicitātes foto 

Klasika. Svētdien, 27. novembrī, kamerorķestris Sinfonietta Rīga pirmo reizi uzstāsies slavenajā Amsterdamas koncertzālē Concertgebouw. Ansamblis muzicēs kopā ar Amsterdamas Karaliskā Concertgebouw orķestra pirmo oboju, koncerta saspēles vadītāju Alekseju Ogrinčuku. Šodien ar šo pašu programmu mākslinieki viesosies Daugavpilī: skanēs Prokofjeva Pirmā jeb Klasiskā simfonija, Mocarta ārija Ah se in ciel, benigne stelle, Baha Adagio no Lieldienu oratorijas un Haidna 104. simfonija.

Sinfonietta Rīga
Daugavpils Vienības namā 24.XI plkst. 18 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7 

***

Solo. Sestdien, 26. novembrī, Melngalvju namā pianists Reinis Zariņš spēlēs Georga Pelēča mūziku. Viņš izpildīs apjomīgu jaundarbu Veltījums Domeniko Skarlati. 24 kaprises klavierēm un komponista pirmo klavierdarbu Skerco Tokāta.

Reinis Zariņš
Melngalvju namā 26.XI plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15 

***

Suņa sirds ir viena no Rīgas Krievu teātra sezonas galvenajām intrigām. Publicitātes foto

Pirmizrāde. Režisors Dmitrijs Petrenko Rīgas Krievu teātrī piedāvās savu Mihaila Bulgakova satīriskā stāsta Suņa sirds interpretāciju. Dramatizējumu veidojis grupas Orbīta dalībnieks literāts Aleksandrs Zapoļs. Iestudējumu noformējuši mākslinieki Krista un Reinis Dzudzilo. Suņa sirds ir viena no Rīgas Krievu teātra sezonas galvenajām intrigām. Tā būs izrāde par brīvību, patiesību un to, kas cilvēku dara par cilvēku.

Suņa sirds
Rīgas Krievu teātrī 24., 25.XI plkst. 19, 26.XI plkst. 18, 27.XI plkst. 17, 2., 16.XII plkst. 19, 17.XII plkst. 18 
Biļetes pārdotas 

***

Ukraiņu skatuves māksliniece Sofija Meļņikova uzstāsies monoizrādē Drama Queen. Publicitātes foto

Pirmizrāde. Jaunā ukraiņu skatuves māksliniece Sofija Meļņikova, kura šogad aprīlī ieradās Latvijā, sadarbībā ar režisoru Valteru Sīli Dirty Deal Teatro ir radījusi savu monoizrādi Drama Queen. Iestudējums stāsta par to, kā karš pārvērta Sofiju par drāmas karalieni (par drama queen tiek dēvēts cilvēks, kuram ir nosliece uz dramatizēšanu un pārmērīgu emocionalitāti). Kā pārdzīvot bēgļu gaitas, bailes, vientulību, neizdevušos mīlestību un astoņus gadus ilgu attiecību izjukšanu? Šajā darbā Sofija Meļņikova ir gan aktrise, gan dramaturģe. Viņa liks lietā arī savas iemaņas klasiskajā dziedāšanā. Izrāde notiks ukraiņu un krievu valodā ar subtitriem latviski. 

Drama Queen
Dirty Deal Teatro 25., 26.XI, 10., 11.XII plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18 

***

"Smagas mūzikas izrādes" Pisties vai dzīvot mērķis ir aicināt vīriešus laikus rūpēties par savu veselību. Publicitātes foto

Pirmizrāde. Apvienība Kvadrifrons ir radījusi "smagu mūzikas izrādi" Pisties vai dzīvot, kas vēsta par prostatas vēzi. Režisors Reinis Boters uzsver: darba mērķis ir aicināt vīriešus laikus rūpēties par savu veselību. Izrādes dramaturģiju viņš veidojis kopā ar Raimondu Ķirķi. Mūziku ir sacerējusi grupa Tesa, kas būs uz skatuves līdzās dejotājiem un horeogrāfiem Agatei Bankavai un Valērijam Oļehno un aktierim Uldim Sniķeram. 

Pisties vai dzīvot
RISEBA Arhitektūras un mediju centra H20 6 kvartālā 25., 26.XI plkst. 19 
Biļetes kvadrifrons.lv EUR 19

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja