Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

KDi iesaka: Ideāli, drosme, vēlēšanās dzīvot

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Ideāli, drosme, vēlēšanās dzīvot 

Pirmdien, 27. janvārī, vienīgajā seansā Rīgas kinoteātrī Kino Citadele tiks demonstrēta režisoru Sabīnas Fedēli un Annas Migoto dokumentālā filma Anna Franka. Paralēlie stāsti/#AnneFrank. Parallel Stories (2019). Anna Franka dzimusi Frankfurtē 1929. gada 12. jūnijā, un pērn viņai apritētu 90 gadu. Filma pārlapo Annas Frankas dienasgrāmatu – neparastu tekstu, kas vēsta par nacisma traģēdiju miljoniem lasītāju visā pasaulē un atklāj meitenes izcilo, apgaismojošo gudrību. Annas dzīvesstāsts filmā savīts ar stāstu par piecām holokaustu pārdzīvojušām pusaudža vecuma meitenēm ar tādiem pašiem ideāliem, vēlēšanos dzīvot un drosmi. Vēstures ceļojumā skatītāji dosies kopā ar aktrisi Helēnu Mirenu, kura lasīs Annas Frankas dienasgrāmatu rekonstruētajā meitenes istabā, kāda tā izskatījās 1942. gadā Amsterdamā. Filma angļu, franču, čehu un itāļu valodā ar subtitriem angļu valodā.

Filma Anna Franka. Paralēlie stāsti 

Kino Citadele 27.I plkst. 19

Biļetes EUR 4,50–7,70

 

***

Jaunais talants

Pirmdien, 27. janvārī, VEF Kultūras pilī solokoncertu sniegs 21 gadu vecais japāņu pianists Mao Fudzita. Viņš ir 2019. gada Pētera Čaikovska starptautiskā konkursa 2. vietas laureāts. Mao Fudzita ir uzstājies Rūras klaviermūzikas festivālā, Verbjē festivālā un festivālā Jaunā paaudze Parīzes fondā Louis Vuitton. Viņa repertuārā ir gan klavierkoncerti, gan kamermūzika – no Baha un Skarlati līdz Stravinskim un Rigeti. Jūlijā pianists atgriezīsies Latvijā ar solokoncertu festivālā Rīga Jūrmala.

Mao Fudzita

VEF Kultūras pilī 27.I plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 10–30

 

***

Četri!

Sestdien, 25. janvārī, Latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncertā, kas tiek rīkots kopš 2005. gada, Lielajā ģildē muzicēs četri profesionālie pašmāju orķestri. Skanēs Jāņa Mediņa, Marģera Zariņa, Artura Maskata un Platona Buravicka opusi, kā arī Rolanda Kronlaka jaundarbs.

Koncerts Lielajā ģildē 25.I plkst. 19

Biļetes pārdotas

 

***

Britu lielmeistari

Svētdien, 26. janvārī, Liepājā uzstāsies slavenais Brodska kvartets no Lielbritānijas. Ansamblis nosaukts krievu vijolnieka Ādolfa Brodska (1851–1929) vārdā. Grupa muzicē kopš 1972. gada, tā ir atskaņojusi ne tikai klasiku, bet arī sadarbojusies ar Bjorku un Polu Makartniju. Liepājā skanēs Ludviga van Bēthovena Lielā fūga, Bendžamina Britena Trešais stīgu kvartets un Dmitrija Šostakoviča Trešais stīgu kvartets.

Brodska kvartets

Liepājas koncertzāles Lielais dzintars Kamerzālē 26.I plkst. 15

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–15

 

***

Mīlestība iznīcina

Režisors Intars Rešetins Dailes teātrī iestudējis izrādi Māte, ar to noslēdzot mūsdienu franču dramaturga Floriana Zellera ģimenes tēmai veltīto triloģiju. Mātes dzīvē valda tukšums. Viņa nevienam vairs nav vajadzīga. Bērni jau ir aizgājuši, tagad ir vīra kārta. Viņa neprot un negrib dzīvot bez sava mīļā dēla Nikolā. Kad mīlestība ir pārāk stipra, tā drīzāk iznīcinās nekā atlaidīs prom no sevis. Lomās – Lilita Ozoliņa, Pēteris Liepiņš, Kaspars Dumburs un Inita Sondore. Intars Rešetins jau ir uzvedis divus Floriana Zellera darbus – izrādi Dēls Dailes teātrī (2019) un Ak, tētīt… Nacionālajā teātrī (2016). Abi iestudējumi joprojām ir repertuārā.

Māte

Dailes teātra Kamerzālē 29., 31.I plkst. 19, 1.II plkst. 18, 2.II plkst. 15, 11., 26.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25

 

***

Karalisks vēriens

Ja nākamajā nedēļā būsiet Amsterdamā, nepalaidiet garām iespēju dzirdēt Valsts akadēmisko kori Latvija. Kopā ar Amsterdamas Karalisko orķestri Concertgebouw somu diriģenta Santu Matiasa Rouvali vadībā koris atskaņos Igora Stravinska operu oratoriju Ķēniņš Oidips. Solistu ansamblī mirdzēs itāļu dīva Anna Katerīna Antonači. Vēl skanēs Džuzepes Verdi Likteņa varas uvertīra un Teo Verbē jaundarbs.

Koncerts

Amsterdamas koncertzālē Concertgebouw 30., 31.I plkst. 20.15

www.concertgebouw.nl

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja