Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

KDi iesaka: Skaistas dienas ritējums

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Skaistas dienas ritējums

Piektdien, 5. oktobrī, Lielajā ģildē ar Pētera Vaska Koncerta obojai un orķestrim pirmatskaņojumu tiks atklāta Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) jaunā sezona. Solo spēlēs Berlīnes filharmonijas orķestra pirmā oboja – izcilais Albrehts Maiers. Pie diriģenta pults stāsies LNSO mākslinieciskais vadītājs Andris Poga. Šis notikums būs īpaši nozīmīgs, jo kopš 90. gadu sākuma liela daļa Pētera Vaska kompozīciju tiek pirmatskaņotas citur pasaulē. Darba pirmatskaņojums Latvijā ir iespējams, pateicoties simtgades programmas atbalstam. "Opusam ir trīs daļas: pirmā ir rīta pastorāle, otrā ir tāds kā svētku skats, trešā ir vakara pastorāle. Vienas dienas ritējums," jaundarbu raksturo Pēteris Vasks. Koncertā skanēs arī Antona Bruknera Sestā simfonija. Sestdien, 6. oktobrī, LNSO ar šo programmu viesosies Liepājā.

LNSO

Lielajā ģildē 5.X plkst. 19,

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 6.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–60

***

 

Gatavojiet dāvanas

2002. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāju Mariju Naumovu Latvijā allaž sagaida skatītāju pilnas zāles – tā būs arī šoreiz, kad šovakar, 4. oktobrī, viņa kāps uz Rīgas kinoteātra Splendid Palace skatuves, lai kopā ar sava talanta cienītājiem nosvinētu savu 45. dzimšanas dienu. Māksliniece piedāvās programmu Līdz gaišām asarām, kas būs veltīta dažādu tautu un gadsimtu romancēm. Koncerta īpašie viesi būs aktieris Artūrs Skrastiņš un vijolnieks Raimonds Ozols.

Marija Naumova

Kinoteātrī Splendid Palace 4.X plkst. 19

Biļetes pārdotas

***

 

60!  

Ieva Akuratere un Juris Kulakovs svin 60 gadu jubileju un dodas Latvijas turnejā ar programmu Gandrīz tautasdziesma. Viņi iepriecinās ne tikai ar hitiem, bet arī ar mazāk dzirdētām, iepriekš neizdotām dziesmām.

Koncerts

Vidzemes koncertzālē Cēsis 5.X plkst. 19,

Jelgavas kultūras namā 7.X plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–25

***

 

Saldie trīsdesmit

Sestdien, 6. oktobrī, Lielajā ģildē notiks pasaulē atzītās Latvijas akordeonistes Ksenijas Sidorovas koncerts, kas veltīts viņas 30 gadu jubilejai. Programmas amplitūda – no barokāla svinīguma līdz tango kaislībām, no dabas rituma apceres līdz stāstu un pasaku tēliem. Skanēs Johana Sebastiāna Baha, Igora Stravinska, Anatolija Kusjakova, Vjačeslava Semjonova, Alekseja Arhipovska un Alfrēda Šnitkes opusi.

Ksenija Sidorova

Lielajā ģildē 6.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–40

***

 

Drāma pieņemas spēkā

No 8. līdz 17. oktobrim Rīgā, Liepājā un Ventspilī notiks festivāls Zelta maska Latvijā, kas iepazīstinās ar Krievijas teātru labākajiem darbiem. 8. un 9. oktobrī Latvijas Nacionālajā operā (LNO) viesosies Maskavas Lielā teātra baleta iestudējums Spītnieces savaldīšana, kuru iestudējis Montekarlo baleta mākslinieciskais vadītājs horeogrāfs Žans Kristofs Majo. Izrādē dejos Lielā teātra zvaigznes Jekaterina Krisanova, Vladislavs Lantratovs, Olga Smirnova u. c. 10. oktobrī Dailes teātrī būs iespēja redzēt Maskavas Jevgeņija Vahtangova teātra iestudējumu Valdnieks Edips Rima Tumina režijā. 11. oktobrī LNO Jaunajā zālē Vahtangova teātris piedāvās Tadeuša Slobodzjaneka lugu Mūsu klase Natālijas Kovaļovas režijā.

Zelta maska Latvijā

Rīgā, Liepājā un Ventspilī 8.–17.X.

Biļetes Biļešu paradīzē EUR 10–250  

***

 

Pirmo reizi operā

Sestdien, 6. oktobrī, Latvijas Nacionālās operas (LNO) Lielajā zālē notiks Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas audzēkņa 14 gadu vecā talantīgā vijolnieka Daniila Bulajeva solokoncerts, kurā viņš uzstāsies kopā ar koncertmeistari Lilī Sarkisjanu. Programmā skanēs fantāzijas un parafrāzes par pazīstamākajām operu tēmām, kā arī Pētera Čaikovska, Johannesa Brāmsa, Morisa Ravela un citu autoru darbi.

Daniils Bulajevs

LNO 6.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–40

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja