Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

KDi iesaka: Svinam Krusttēva jubileju

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Kino. Šogad tiek svinēta amerikāņu režisora Frānsisa Forda Kopolas meistardarba Krusttēvs/The Godfather 50 gadu jubileja. Tai par godu filma atgriežas uz lielā ekrāna – pirmo reizi tā tiks demonstrēta 4K Ultra HD kvalitātē. Krusttēvs ir viena no visu laiku labākajām filmām, kura ir ietekmējusi gan kino, gan televīzijas seriālu attīstību. Tā ir filma ne tikai par mafiju, bet pirmām kārtām – par ciešām ģimenes saitēm. Novecojušais mafijas boss Vito Korleone (Marlons Brando) negribīgi nodod nežēlīgā ģimenes biznesa vadības grožus savam dēlam Maiklam (Als Pačīno), kurš ir atgriezies mājās no Otrā pasaules kara. 1972. gadā pirms filmas pirmizrādes Frānsisu Fordu Kopolu mocīja šaubas, ka viņa gangsterdrāma kopējā kino ainavā ir anomālija, bet kā Krusttēvs jutīsies kinoteātros tagad komiksu supervaroņu ielenkumā? Tuvākajās dienās Krusttēvs būs skatāms vairākos Latvijas kinoteātros.

Krusttēvs
Apollo Kino Plaza 25.II plkst. 19.50, koncertzāles Cēsis kinozālē 26.II plkst. 19, Kino Citadele 27.II plkst. 16, Splendid Palace 2.III plkst. 19.40

***

Džezs. Latvijas Radio bigbends aicina ceļojumā uz saules pielieto Riodežaneiro – 28. februārī ansamblis atkal muzicēs ar vienu no spilgtākajiem džeza diriģentiem, zviedru komponistu un aranžētāju Matsu Holmkvistu. Programmā tiks pirmatskaņoti darbi no viņa topošā albuma A Tribute to Jobim, kurā brazīliešu bosanovas klasiķa Antoniu Karlusa Žobima kompozīcijas aranžētas ar Matsam Holmkvistam raksturīgo stilistisko pieskārienu.

Koncerts
Spīķeru koncertzālē 28.II plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Mūzika. 25. februārī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) notiks JVLMA Kameransambļu un klavierpavadījuma katedras mācībspēku un studentu koncerts, kas būs veltīts Pēterim Plakidim (1947–2017).

Koncerts
JVLMA Lielajā zālē 25.II plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5

***

Mūzika. Festivāla Vīnes klasika koncertā piektdien, 25. februārī, Dzintaru Mazajā zālē talantīgais pianists Daumants Liepiņš atskaņos Ludviga van Bēthovena 32 variācijas par oriģināltēmu do minorā un Franča Šūberta klaviersonātes. Sestdien, 26. februārī, Mazajā ģildē Bēthovena un Šūberta skaņdarbus izpildīs Vīnes kolektīvs Alban Berg Ensemble, kuram šajā vakarā Rīgā pievienosies čelliste Marta Sudraba.

Vīnes klasika
Dzintaru Mazajā zālē 25.II plkst. 19, Mazajā ģildē 26.II plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–20

***

Deja. 2. martā Ģertrūdes ielas teātrī notiks horeogrāfes Janas Jacukas izrāde Baiļu rutīna, kas no 19. līdz 21. maijam pārstāvēs Latviju projektā Baltijas dejas platforma Tallinā. Jana Jacukas solodarbs ir personisks stāsts par spēku būt vājajam dzimumam – māksliniece ieved skatītāju pasaulē, kurā bailes nav vājuma pazīme, bet izdzīvošanas metode. Cik pasargāta ir jauna meitene pieaugšanas procesā? Kā drošākā vieta var kļūt par bīstamāko? Par ko mēs runājam un ko noklusējam? Baiļu rutīnas pirmizrāde notika 2020. gada vasarā. Vēlāk Jana Jacuka un izrādes dramaturģe Laura Stašāne izveidoja vardarbības tēmai veltītu izstādi Lietisko pierādījumu muzejs, kas ir pieejama digitālā formātā.

Baiļu rutīna
Ģertrūdes ielas teātrī 2.III plkst. 19
Biļetes git.lv EUR 15

***

Filma Uzvarētāju ģimene ar Vilu Smitu galvenajā lomā ir nominēta sešiem Oskariem

Kino. Uz Latvijas kinoekrāniem iznāk ASV režisora Reinaldo Markusa Grīna biogrāfiskā drāma Uzvarētāju ģimene/King Richard. Tā vēsta par tenisa treneri Ričardu Viljamsu (Vils Smits), kurš ir apņēmības pilns ierakstīt savas meitas Vīnesu un Serēnu sporta vēsturē. Viņa plāns ir piepildījies ar uzviju. Uzvarētāju ģimene ir nominēta sešiem Oskariem, to vidū kā gada labākā filma. Vils Smits ir izvirzīts balvai kā labākais aktieris.

Uzvarētāju ģimene
Latvijas kinoteātru repertuārā no 25.II

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja