Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Kristaps Lielais un mazais kaķītis

Reizēm uz banāliem jautājumiem ir iespējamas tikpat banālas atbildes. Vārdu "banāls" var aizstāt ar – vienkāršs.

Latvijā visi (es, protams, pārspīlēju  par tiem "visiem") prasa – nu, kā  lai izdara tā, lai Latvijas filma tiek ja ne pie Oskara, tad vismaz pie Eiropā pamanīta un dzimtenē ne tikai 300 000 tautas pārstāvju, bet pat Lielā Kristapa "angažētās žūrijas" novērtēta nacionālā grāvēja, kas vienlaikus būtu arī Māksla?

Tā kā vakar sākās nacionālā filmu festivāla Lielais Kristaps 2009 piecu dienu maratons, kad tiešām ir reāla iespēja visiem, kam nav slinkums par mazām naudiņām kinoteātrī Rīga, Kinomuzejā un Spīķeros (LK programmu sk. www.diena.lv un www.filmas.lv) pārliecināties, kāds tad reāli ir TAS LATVIEŠU KINO, es piemeklēju arī savu, iespējams, jokpilnu atbildi uz šo eksistenciālo jautājumu.

Kas ir labas filmas pamatu pamats? Katru cilvēku uzrunājošs iespaidīgs, oriģināls Stāsts un spilgti Raksturi aci "piesienošā" Vidē. S + R + V. Tik maz un tik daudz.

Lai noilustrētu, ka LABAM KINO patiešām nevajaga daudz, vēršu jūsu uzmanību uz vienu ļoti jauku YouTube atrodamu filmiņu – seriālu par vienu mīļu, negantu, mūžīgi izsalkušu, mūžīgi rotaļīgu, mūžīgi miegainu, mūžīgi, ak, nu it kā jūs nezinātu, kādi viņi mēdz būt – tie mūsu "mazākie brāļi un māsas", - šajā gadījumā ir runa par vīriņa, vārdā Saimons, kaķi. (Nav pat jāzina, ka pirms Sūzenas Boilas triumfālā iznāciena Simon's Cat bija viens no apmeklētākajiem jūtūba laukumiņiem – nu, šogad vien tur gozējušies pāri 40 miljoniem kino un kaķsuņmīlētāju, – pameklējiet arī stāstiņus par Saimona māsas sunīti).

Kad man ir pikts garastāvoklis un liekas, ka pat debesis ir sazvērējušās darīt man, nabadziņam, pāri, pietiek pašķirstīt kādu no britu ilustratora-literāta Saimona Tofīlda zīmētajiem albūmiņiem par viņa minkas šaušalīgi mīlīgajām un diiiiikti egoistiskajām delverībām vai uzklikšķināt uz, piemēram, http://www.youtube.com/watch?v=I1qHVVbYG8Y&NR=1, lai garastāvoklis pāris minūšu laikā (tik parasti ilgas ir filmiņas) uzlabotos.

Un Saimona kaķis pavisam droši zina, kādai vajadzētu būt labai latviešu filmai! S + R + V.

Lai jums interese nenoplok, skatoties Lielā Kristapa jeb mūsu filmas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja