Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Lekciju ciklā stāstīs par Rundāles pils restaurāciju

Šajā rudenī Rundāles pils muzejā aizsāksies izglītojošu lekciju cikls, kas aicinās ikvienu interesentu iepazīties ar monumentālo gleznojumu, gleznu un citu eksponātu restaurāciju, kas realizēta visā piecdesmit gadu garajā Rundāles pils atjaunošanas periodā, informēja Rundāles pils muzeja pārstāve Ruta Bemberga.

Lekcijas klausīties aicināti gan skolas vecuma jaunieši, gan gidi, gan profesionāļi, kā arī ikviens, kas interesējas par dažādiem restaurācijas procesiem. Apmeklētāju apkalpošanas nodaļas vadītāja Inga Ripa stāsta: "Pēdējā laikā intensīvi esam nodarbojušies ar gidu apmācību, bet šīs lekcijas noteikti ieinteresēs arī tos, kas pils restaurācijas procesu vērojuši no malas." Klausītāji lektoriem varēs uzdot interesējošus jautājumus, bet speciālisti - iedziļināties specifiskākas detaļās un apmainīties pieredzē.

Restaurācijas nodaļas vadītāja Aina Balode atzīmē: "Piecdesmit gadi ir pietiekoši ilgs laiks, kurā daži restauratori ieguldījuši pat pusi no sava mūža. Nu ir pienācis laiks parādīt visiem interesentiem kā līdz tādam skaistam rezultātam esam tikuši."

7. novembrī būs iespēja dzirdēt restauratores Zinaidas Grīnfeldes stāstījumu par Rundāles pils monumentālo gleznojumu restaurāciju. 21. novembrī klausītājiem tiks atklātas gleznu restaurācijas īpatnības, bet 5. decembrī notiks izglītojoša ekskursija ekspozīcijā No gotikas līdz jūgendstilam, kurā restaurācijas nodaļas vadītāja A. Balode stāstīs par ekspozīcijā esošo priekšmetu restaurāciju. 2015. gada sākumā plānotas vēl divas lekcijas par lustru un tekstilizstrādājumu restaurācijas tēmām. 

Lekcijām pieteikties iepriekš un dažādu saistītu jautājumu gadījumā sazināties ar Kristapu Zēbergu tel. 63962197

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja