Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 27. maijs
Loreta, Dzidra, Gunita, Dzidris

Maiklam – Nobeli!

Globālā džeksonomānija nebeidzas. Televīzijas kanāls SkyNews 27. jūlijā nāca klajā ar sižetu, ka joprojām neapbedītā popmūzikas karaļa fani internetā publicējuši divas petīcijas, kurās pieprasa Maiklam Džeksonam post mortem piešķirt Nobela Miera prēmiju – par dziedātāja mūža garumā veiktajiem daudzajiem labdarības pasākumiem un koncertakcijām ne tikai trūkumcietēju bērnu, bet arī planētas Zeme glābšanai. Uz vakardienu šīs vēstules Nobela prēmiju komitejai Stokholmā bija parakstījuši 12 000 cilvēki.

Taču viss nav tik vienkārši. Nobela prēmijas netiek piešķirtas tādēļ vien, ka "pasaules sabiedrība" to dikti grib. Nobela prēmiju piešķiršanas reglaments paredz, ka jebkura persona vispār var tikt iekļauta šajā kandidātu sarakstā tikai tad, ja to izvirzījusi persona, kurai ir šādas tiesības (parasti tās ir jau Nobela prēmiju saņēmušie un pasaulē prestižākās naudas prēmijas komitejas biedri).

Savukārt, to, vai Maikls Džeksons ir ticis izvirzīts Nobelim, viņa fani varēs uzzināt tikai pēc 50 gadiem – tāds ir noilguma termiņš, kuru pēc tradīcijas ievēro Nobela komiteja, atslepenojot savas organizācijas dokumentus, kad var uzzināt gan visu kandidātu vārdus, gan to, kā un kurš balsojis, lai 1 miljonu zviedru kronu vērto godu kādam ierādītu. Tā ka Džeksona fani var savākt kaut vai desmitiem miljonu parakstu, slavenākajam zviedru Alfrēdam un šaujampulvera izgudrotājam Nobelim no tā – ne silts, ne auksts.

Jābrīnās, kādēļ Maiklu kvēli mīlošie fani vēl nav satraukušies, saniknojušies un dikti dusmīgi, ka viņu favorīts gandrīz jau mēnesi guļ kāda Losandželosas morga ledusskapī un nav guldīts zemes klēpī. Tas tomēr šķite pārāk aizdomīgi, ko tie tiesu medicīnas eksperti un policija "muhļī"... Ak, nu, ja – tikai TV seriālos CSI Lasvegasa un/vai Maiami, vai Ņujorka rāda, ka tiesu medicīna Amerikā dara brīnumus un par cilvēku pāris minūšu laikā uzzina absolūti visu. Kur nu vēl par līķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies fotomākslinieks Pēteris Korsaks

Mūžībā devies fotomākslinieks, fotogrāfijas vēsturnieks, dažādu notikumu dokumentētājs, publicists, muzeja darbinieks Pēteris Korsaks (15.12.1937.–22.05.2024.), informēja Latvijas Mākslinieku sav...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja