Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Viesnīcā Neiburgs norisināsies atmiņu vakars Mūra nojaukšana un žurnāls Avots

Otrdien, 25. aprīlī, viesnīcā Neiburgs sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, norisināsies atmiņu stāstu vakars Mūra nojaukšana un žurnāls Avots, kur uz sarunu aicināta daļa no savulaik tik populāro preses izdevumu Avots un Atmoda paaudzes personībām, lai raisītu sarunas par notikumiem, mākslu un literatūru, bet pāri visam uzdrīkstēšanos.

Šobrīd vairāk nekā nekad ir būtiski atcerēties un atgādināt par solidaritātes, pretošanās un uzdrīkstēšanās spēku. Latvijas Nacionālais mākslas muzejs šīs vērtības šobrīd atspoguļo izstādē Mūra nojaukšana. Latvijas māksla 1985–1991, un tās daļa ir arī žurnāli Avots. I

Iedvesmojoties no šīs izstādes, 25. aprīlī norisināsies atmiņu vakars Neiburgā, lai runātu par tā laika notikumiem, sajūtām, vērtībām, tiekoties ar dzejnieku un atdzejotāju Guntaru Godiņu, rakstnieku, žurnāla Avots galveno redaktoru Aivaru Kļavi, mākslinieku Andri Breži, mākslas zinātnieci Astrīdu Roguli un izstādes kuratori Agnesi Zviedri.

"Viņi bija brīvdomātāji, un, tikai pateicoties tam, kaut kas varēja notikt. Mēs sajutām, ka drīkst uzdrīkstēties. Tie, kuri uzdrīkstējās, tie arī kaut ko iekustināja," par žurnāla Avots komandu izteicās tā galvenais redaktors Aivars Kļavis. Jaunās un drosmīgās idejas žurnālam ģenerēja arī gados jaunie, taču ļoti talantīgie dažādu nozaru redaktori. Viņu vidū arī rakstniece, viesnīcas Neiburgs radītāja Andra Neiburga.

Literārais žurnāls Avots tika izdots no 1987.gada janvāra. Tas lasītājiem piedāvāja tādus materiālus kā jauno rakstnieku darbus, PSRS aizliegto literatūru, kā arī atklātus un filozofiskus rakstus par vēsturi un pastāvošās iekārtas kritiku. Ne mazāk provocējošs bija žurnāla vizuālais noformējums par ko viesi varēs pārliecināties restorāna Neiburgs interjerā kā arī izšķirstīt un aptaustīt pašus izdevumus.

Vakars notiks neformālā atmosfērā, klausoties Avota veidotāju komandas un LNMM pārstāvju diskusijas, pieredzes stāstus un atmiņas. Restorānā būs iespēja iegādāties Atmodas laika posmam raksturīgos dzērienus un uzkodas, ko baudīt paralēli sarunām. Diskusijās varēs iesaistīties arī pasākuma viesi, kuri tiks iedrošināti dalīties arī ar savām atmiņām un viedokļiem par šo nozīmīgo posmu mūsu valsts vēsturē. Atmosfēru radīs īpaši veidota dziesmu izlase, kā arī vizuālais fons, kas sastāvēs no fotogrāfijām un ilustrācijām.

 

Atmiņu vakarā aicināts piedalīties ikviens interesents. Sākums plkst. 18.30, ierašanās no plkst. 18.00.

Dalība – bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja